Skip to content

Vandaag spelen AZ, Feyenoord en PSV weer in de Europa League. Na twee groepsduels staat PSV er uitstekend voor en de Brabanders zijn met een thuiszege op LASK zo goed als zeker van een plek in de knock-out fase.

AZ heeft twee punten en dreigt erg achterop te raken als niet wordt gewonnen van Astana. Feyenoord staat met drie punten bovenaan zijn groep, maar de sfeer is in Rotterdam zo grimmig, dat trainer Jaap Stam een domper uit tegen Young Boys echt niet kan gebruiken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Europa League AZ – Astana

De dragende spelers van AZ zitten nog in het begin van hun loopbaan en dat brengt wisselvalligheid met zich mee. Afgelopen weekend ging AZ Alkmaar in de Eredivisie onderuit tegen Heerenveen (2-4) en drie weken terug wisten de Alkmaarders in de Europa League niet door te drukken tegen Manchester United (0-0). Nu moeten er thuis (alhoewel: in Den Haag) tegen Astana drie punten worden bijgeschreven, anders lopen Partizan Belgrade en Man United te ver weg, terwijl die in hun matches tegen Astana vermoedelijk zes punten gaan pakken.

Young Boys – Feyenoord Europa League

In groep G heeft iedereen drie punten en is Feyenoord de enige met een positief doelsaldo. De Zwitserse boys zijn in hun nationale competitie aardig bezig met 25 punten uit 11 duels en hebben, in tegenstelling tot vorig seizoen, weer een serieuze concurrent in Basel. Zoiets kan doorwerken in de urgentie waarmee het team het Europese avontuur benadert. Maar dat geldt helemaal voor de Rotterdammers.

Ontslag Jaap Stam nabij?

Trainer Jaap Stam lijkt nog maar een of twee zeperds in de competitie verwijderd van ontslag. Sterker nog: komend weekend staat de Klassieker, tegen Ajax, op de agenda, en dat kan wel eens zijn zwanenzang worden. Dus hoe diep wil hij zijn mannen laten gaan tegen de minst glamoureuze opponent in groep G?

PSV – LASK: overwintering in zicht

LASK, da’s geen naam die meteen belletjes doet rinkelen. De club keerde twee jaar geleden terug in de Oostenrijkse Bundesliga en werd vierde en tweede. Volgens PSV-trainer Mark van Bommel wil de club uit Linz via hoge pressing de opbouw van de tegenstander verstoren en is het als dat lukt dodelijk in de omschakeling. Hij herkent er wel iets van zijn eigen ploeg in. Sprokkelt PSV weer drie punten bij elkaar en wordt daardoor het totaal negen, dan is Europese overwintering bijna niet meer mis te lopen.

Voorspellingen Feyenoord, PSV en AZ Europa League

Wedden | AZ staat bij bookmakers voor de winst op 1.36 genoteerd, gelijkspel op 5.10 en winst Astana noteert 8.50. Young Boys staat op 1.85, gelijkspel 4.00 en winst Feyenoord op 3.85.

PSV staat voor winst op 1.58, gelijkspel noteerd 4.25 en winst LASK 5.20. We verwachten dat PSV niet aangetast is door de nederlaag van het weekend (die twee rode kaarten speelden een grote rol) en tippen dat de Brabanders bij rust al voorstaan en ook winnen. Oftewel PSV/PSV op 2.38.

Back To Top