Skip to content

Ajax – Valencia | Gaat Ajax naar de achtste finale van de Champions League, wellicht zelfs als groepswinnaar, of zien we de Amsterdammers na de winterstop weer terug in de lager aangeschreven Europa League? De wedstrijd van vanavond 21:00 uur thuis tegen Valencia zal alles bepalen – althans, ook de gelijktijdig gespeelde confrontatie tussen Chelsea en Lille speelt mee.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

De situatie van Ajax in de Champions League

Dit is het scenario: winnen betekent dat Ajax als groepswinnaar de volgende ronde van de Champions League bereikt. Gelijkspel heeft als gevolg dat Ajax sowieso de groepsfase overleeft. Of dat als eerste of tweede is, hangt af van die andere pot. Als Chelsea die wint, zijn de Londenaren groepswinnaar. Verliest Ajax, dan wordt het penibel. In dat geval moet Chelsea niet winnen van Lille (gelijk mag dan dus wel).

Opstelling Ajax

Fijn voor trainer Erik ten Hag is dat Daley Blind en Joel Veltman hun schorsing hebben uitgezeten en weer in het hart van de defensie kunnen staan. Ditmaal ligt de uitdaging om een ingespeeld elftal op de mat te zetten voorin: Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres zijn niet fit. In de 4-2-3-1 formatie wordt dat rijtje van 3 aanvallende middenvelders vermoedelijk dan ingevuld door Dusan Tadic, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Daarachter dan Alvarez en Martinez. Kortom, er wordt nogal wat geschoven bij Ajax, al is dat met zulke technisch vaardige spelers niet zo’n probleem.

Ook blessures bij Valencia

Valencia, dat in La Liga zevende staat, moet ook aardig wat vaste krachten missen. Ezequiel Garay is geschorst, keeper Jasper Cillessen (ex-Ajax) heeft een blessure, Gonçalo Guedes is er niet bij en over Geoffrey Kondogbia en Denis Cheryshev zijn er de nodige zorgen.

Ajax – Valencia voorspellen

Ajax won de uitwedstrijd met 0-3 en iedereen die dat duel keek weet dat het niet de juiste reflectie was van de kansen die over en weer vielen. Daarnaast is Valencia inmiddels na een trainerswissel (Marcelino eruit, Albert Celades erin) op stoom gekomen. In zijn laatste twaalf wedstrijden in alle competities kwamen de Spanjaarden tot scoren. Ajax heeft maar drie van zijn vorige 29 Europese wedstrijden verloren en produceerde in vijf van de laatste zes Europese confrontaties minstens twee treffers.

Ajax favoriet

Wedden | Ajax staat bij bookmakers voor de winst op 1.67 genoteerd, gelijkspel @4.50 en winst Valencia @4.80. De markt onderschat wat ons betreft de gasten. We tippen +1,5 goals voor Valencia op 1.49, dus die voorspelling is goed als Valencia voorkomt dat het met twee of meer goals verschil verliest.

Back To Top