Skip to content

Na een intensief rondje bekerwedstrijden gaat de Eredivisie dit weekend verder met speelronde 28. Er staan weer een paar mooie wedstrijden op het programma. De beste wedstrijden voor het wedden op Eredivisie deze week zijn AZ tegen Sparta, PSV – Excelsior en FC Twente – Cambuur.

Eredivisie voorbeschouwing AZ – Sparta

We beginnen deze Eredivisie voorbeschouwing met een wedstrijd tussen AZ Alkmaar en Sparta. Waar AZ hoopt op de derde plek, wil Sparta kijken waar het schip strand. De Rotterdamse club leeft namelijk behoorlijk boven zijn stand.

Matige fase AZ Alkmaar

AZ kent geen goede fase van het seizoen; de laatste twee wedstrijden werd er niet gewonnen. De nederlaag uit bij FC Twente was nog niet heel gek, maar het gelijke spel tegen Heerenveen was teleurstellend. Ondanks dat het thuis 1-1 werd, had AZ wel de gehele wedstrijd overwicht en de beste kansen. AZ heeft echter al het hele seizoen moeite met het afmaken van kansen. Dat was ook nu weer het geval.

Sparta dit seizoen heel stabiel

Sparta staat op een historisch hoge plek, namelijk zesde. Al het hele seizoen is de ploeg uiterst stabiel. Ze geven amper kansen weg en spelers als Vito van Crooy, Arno Verschueren en Tobias Lauritsen zijn voorin levensgevaarlijk.

Van de laatste vijf Eredivisie wedstrijden van Sparta werden er drie gewonnen en twee verloren. Afgelopen weekend gingen ze met 1-3 ten onder tegen Feyenoord. Sparta maakte het de stadsgenoot behoorlijk lastig en had zelfs voor de rust op 2-0 kunnen staan, maar de penalty werd gemist.

Bij Unibet wedden op stunt Sparta

Bij de bookmakers is AZ de grote favoriet, maar wij zien een stunt van Sparta zeker wel gebeuren.

AZ zit niet in een goede fase en dat kan je dus niet van Sparta zeggen. De Rotterdammers maken het elk team lastig om kansen te creëren en dat terwijl AZ moeite heeft met scoren.

Veel op het spel bij PSV – Excelsior

In de strijd om de tweede plek krijgt PSV deze speelronde Excelsior op bezoek. Waar PSV strijdt om Champions League voetbal, strijdt Excelsior om lijfsbehoud. Kortom, een wedstrijd waar veel op het spel staat.

Goede flow PSV

PSV behaalde ten koste van Spakenburg de finale van de KNVB beker deze week. Een goed gevoel zullen ze er echter niet aan over hebben gehouden. Het werd 1-2 tegen de amateurs en verschillende PSV-ers moesten zelfs tijdrekken om de wedstrijd over de streep te trekken.

De Eindhovenaren zitten wel in een goede flow, ze verloren al negen wedstrijden op rij niet. In de laatste vijf wedstrijden scoorde PSV er dertien en kregen ze er vijf tegen.

Excelsior 16e op Eredivisie ranglijst

Excelsior verloor vijf wedstrijden op rij, maar de laatste twee duels werden niet verloren. Ze wonnen met 4-1 van SC Cambuur en afgelopen weekend werd het 0-0 tegen FC Twente. Winnen van Cambuur was natuurlijk fantastisch voor Excelsior, ze staan daardoor in de Eredivisie stand nu op een zestiende plek.

Wij voorspellen een grote uitslag

PSV is hier de grote favoriet en we verwachten dat ze een grote uitslag gaan neerzetten. Excelsior is verdedigend ontzettend zwak en PSV is juist aanvallend sterk. Daarnaast weet Excelsior natuurlijk dat de punten niet gehaald moeten worden uit bij PSV. De wedstrijd erna tegen Go Ahead is belangrijker.

De beste bet voor deze wedstrijd is wat ons betreft ‘PSV wint -2 handicap’.

FC Twente – SC Cambuur: dikke winst thuisploeg

Op zondag wordt de dag geopend met de wedstrijd FC Twente tegen SC Cambuur. Twente heeft nog een minimale kans op de derde plek. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Cambuur, maar dan gaat om een kans op de zestiende plek.

Twente thuis erg sterk

FC Twente staat vijfde met acht punten achterstand op PSV. De Tukkers zitten niet in de beste fase van het seizoen; ze wonnen maar twee van de laatste vijf wedstrijden. Ze speelden gelijk tegen Excelsior en Heerenveen, wonnen van AZ en Fortuna en verloren van PSV. Twente is met name thuis enorm sterk dit seizoen. Als alleen de thuiswedstrijden zouden tellen zouden ze op een tweede plaats staan.

Laatste kans voor Cambuur

SC Cambuur vecht voor een laatste kans, maar het lijkt tegen beter weten in. Ze staan met zestien punten helemaal onderaan met één punt minder dan FC Groningen, maar vooral acht punten minder dan Excelsior. Afgelopen weekend verloor Cambuur in eigen huis van FC Emmen en dat was ongetwijfeld een enorme dreun.

Beste weddenschap Twente – Cambuur

Thuis is Twente zoals gezegd oppermachtig en Cambuur heeft al drie pijnlijke nederlagen op rij gehad. Ze verloren 4-1 van Excelsior, 1-2 van FC Emmen en 5-2 van PSV. Daarom voorspellen wij dat Twente deze wedstrijd dik gaat winnen.

Ook hier gaan we inzetten met een handicap voor een betere quotering (zie onze pagina voetbal weddenschappen voor speluitleg). ‘FC Twente -2 handicap’ levert bijna drie keer je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top