Skip to content

Lille – Ajax Champions League | Vandaag om 21:00 uur speelt Ajax zijn vijfde speelronde in groep H van de Champions League tegen Lille. De Nederlandse landskampioen heeft evenals Valencia en Chelsea zeven punten, terwijl de vice-kampioen van Frankrijk onderaan bungelt met één punt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Lille bepaald niet in vorm

De Franse club weet dus dat het voor 99 procent onmogelijk is om ook na de winterstop nog in het miljoenenbal of in de Europa League uit te komen. Het kan niet anders of dat heeft gevolgen voor de manier waarop trainer Christophe Galtier het treffen benadert. Zijn ploeg staat slechts tiende in de Franse League 1 en Galtier zal vooral zijn zinnen hebben gezet op verbetering van die teleurstellende positie.

1 zege laatste 10 wedstrijden

Afgelopen weekend verloor Lille van koploper Paris Saint-Germain en dat was de vierde match zonder zege. Ook stapten twee stafleden over naar Tottenham Hotspur (assistent-trainer João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos, beide landgenoten van de nieuwe trainer aldaar, Jose Mourinho). Van de afgelopen tien potjes (in alle competities) wist Lille er slechts eentje te winnen.

Ajax: hoe zet Ten Hag de poppetjes neer?

Ajax won de heenwedstrijd met 3-0, een geflatteerde uitslag gezien de vele reddingen die Andre Onana moest verrichten. Daarnaast zijn Daley Blind en Joel Veltman geschorst, zodat trainer Erik ten Hag zijn centrale verdedigingsduo mist.

Perr Schuurs en Lisandro Martínez zijn de grootste kandidaten om dat gat op te vullen. In dat geval wordt Martinez’ plekje op het middenveld vermoedelijk overgenomen door Edson Alvarez of Razvan Marin, terwijl voorin Neres ontbreekt, wat weer mogelijkheden biedt voor Zakaria Labyad. Laatstgenoemde heeft in de twee vorige wedstrijden van Ajax in de Eredivisie een goede indruk achtergelaten.

Lille – Ajax Champions League niet cruciaal

Hoe gek het ook klinkt: deze partij is niet cruciaal in Ajax’ missie om de knock-out fase van de Champions League te bereiken. Als de Amsterdammers in de laatste speelronde Valencia verslaan is die missie namelijk geslaagd. Natuurlijk wordt het wel makkelijker als Ajax na vanavond op tien punten staat en Valencia (dat tegen Chelsea speelt) op zeven blijft staan. In dat geval is zelfs een kleine nederlaag tegen de Spanjaarden acceptabel.

Ajax heeft slechts drie van de laatste 28 Europese wedstrijden verloren. De vorige acht uitduels leverden vijf zeges en nul nederlagen op en in alle laatste elf uitmatches kwam Ajax tot scoren.

Lille – Ajax voorspellen

Wedden | Lille noteert bij bookmakers 4.00 voor de winst, gelijkspel 4.10 en winst Ajax staat op 1.87. Voor Lille valt er niets meer te bereiken in de Champions League, op de winstpremie na, voor Ajax is de zesde speelronde belangrijker. Dat kan dus weleens een dooie boel worden. We verwachten weinig goals.

Back To Top