Skip to content

Ajax – Feyenoord Eredivisie | Zondag om 16:45 uur speelt Amsterdam tegen Rotterdam. Het is de 187e uitgave van de Klassieker. Ajax won 88 keer, Feyenoord 57. In de competitie is dit de 162 ontmoeting en is de stand 72-46 voor de Amsterdamse landskampioen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax – Feyenoord Klassieker 2019

Ook in de recente Klassiekers trok Ajax het vaakst aan het langste eind. In vijf van de vorige zes edities won Ajax, eenmaal won Feyenoord – dat was in januari van dit jaar, toen het zelfs 6-2 werd. In de Johan Cruijff Arena won Ajax eveneens vijf van de zes laatste ontmoetingen en werd het eenmaal gelijk. Het totale doelsaldo van die partijen is 12-3.

Ajax gaat gewoon weer aanvallen

Ajax-trainer Erik ten Hag weet welke sentimenten de Klassieker aan beide kanten losmaakt. “Het zorgt in extreme mate voor agressiviteit bij hun spelers en daar zullen wij ons tegen moeten wapenen”, zegt hij daags na de verloren match tegen Chelsea in de Champions League. “Na Chelsea is het duel met Feyenoord weer een wedstrijd van Champions League-niveau, waarbij wij gewoon weer van eigen kracht zullen uitgaan en gaan aanvallen.”

Feyenoord en de verwachte goals

Voor de geplaagde Feyenoord-trainer Jaap Stam zijn er wel wat zaken waaraan hij zich kan vasthouden. Zo heeft zijn ploeg aanzienlijk meer tegengoals toegelaten dan verwacht kon worden op grond van de kwaliteit van die kansen. De expected goals modellen die in elkaar worden geknutseld laten zien dat er bijna 8 meer goals vielen in het Rotterdamse netje dan ‘expected’ werd. Sport bestaat ook uit toevalsfactoren en dit verschil tussen verwachting en realiteit kan daar deels aan worden toegeschreven. Op langere termijn zal er een kleiner gat tussen die twee gaan zitten.

Laat Senesi nu wat nuttigs zien?

Ook bemoedigend voor Stam is dat de ziekenboeg bij Feyenoord inmiddels zo goed als leeg is en dat de nieuwe verdediger Senesi eindelijk in de basis heeft gestaan. De Argentijn heeft nog niet heel veel nuttigs laten zien, maar het is beter om hem te ‘brengen’, zoals dat heet, dan om zo’n dure aanloop op de bank te zetten. Hij zal moeten wennen en dat gaat in het veld nu eenmaal sneller dan daarbuiten.

Ajax – Feyenoord voorspelling

Wedden op Eredivisie | Ajax noteert bij bookmakers 1.26 voor de winst, gelijkspel 6.00 en de quotering Feyenoord is 9.50. We zien het niet superzwart in voor Feyenoord en tippen dat ze niet met drie of meer goals verliezen. De +2,5 goals handicap op Feyenoord noteert 1.45.

Back To Top