Skip to content

AZ kan zich vanavond plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Voor PSV en Feyenoord ziet het er minder fraai uit en kan mits geen zege wordt geboekt het doek vallen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

AZ – Partizan: gelijkspel voldoende

(18:55). In groep L heeft AZ na vier van de zes speelronden acht punten, vier meer dan nummer drie Partizan en acht meer dan Astana. Ook Manchester United, waar in de slotmatch tegen wordt gevoetbald, heeft acht punten. Kortom, een gelijkspel is tegen de Serviërs genoeg voor Europese overwintering. Een nederlaag kan de Europese plannen danig in de war sturen, want Partizan moet vervolgens nog tegen Astana en kan dan dus op tien punten in totaal eindigen. AZ Alkmaar zou in dat geval ook van Man United moeten winnen.

Weer winst AZ?

Enfin, AZ rijgt dit seizoen de zeges en clean sheets aaneen, en een van die twee zaken is tegen Partizan voldoende. De ploeg uit Belgrado kreeg in hun vorige Europese uitwedstrijd met 3-0 op de broek van United, dat dit seizoen toch ook bepaald geen wonderploeg is en vooral aanvallende gebreken kent. De huidige nummer vier van Servië verloor binnenlands zijn twee laatste uitmatches.

Europa League Feyenoord – Rangers

(18:55). Een echte must-win game, dat is de confrontatie van Feyenoord met Rangers. Een puntendeling of nederlaag betekent dat de Schotten niet meer in te halen zijn (ze hebben zeven punten, Feyenoord vier, en dus een beter onderling resultaat). Young Boys bijhalen is bij een nederlaag ook onmogelijk, want de Zwitsers hebben reeds zeven punten en het betere onderlinge resultaat. En dan moet Feyenoord in de slotmatch ook nog eens uit bij Porto ballen. Het ziet er al met al somber uit.

Sporting – PSV: exit EL bij nederlaag

(21:00). Voor PSV is een eventuele nederlaag ook dodelijk. Dan zou Sporting definitief uit zicht raken (nu heeft PSV zeven punten en de Portugezen negen). Als LASK (zeven) dan drie punten ophaalt tegen Rosenborg, kan PSV ook niet meer over de Oostenrijkse club heen wippen, want dat heeft het betere onderlinge resultaat.

Sporting mist in eigen huis Sebastian Coates, Jovane Cabral, Fernando en Rodrigo Battaglia, terwijl PSV weer wel Donyell Malen en Steven Bergwijn kan inzetten. Dat scheelt een hoop, zo bleek afgelopen weekend in de eredivisie. Sporting haalde binnenlands uit vijf duels negen punten.

Voorspellingen Europa League PSV, AZ en Feyenoord

AZ staat bij bookmakers genoteerd op 1.54, gelijkspel @4.65 en winst Partizan Belgrado @5.80. Feyenoord noteert 2.50 voor de winst, gelijkspel 3.45 en winst Rangers 2.85. Sporting Lissabon staat op 2.55, gelijkspel @3.45 en winst PSV @2.80.

Back To Top