Skip to content

De titel van Feyenoord komt steeds dichterbij. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staan ze acht punten voor op Ajax en PSV. Onderin is het een stukje spannender. Dan gaat het vooral om de nacompetitieplek.

SC Cambuur en Groningen lijken wel definitief te gaan degraderen. Maar Emmen staat op voor dit weekend op de zestiende plek, maar onder andere Volendam en Excelsior zijn nog in de buurt.

SC Heerenveen – FC Emmen (22-04)

De eerste wedstrijd van zaterdag is cruciaal voor met name FC Emmen. Ze gaan op bezoek bij SC Heerenveen. Heerenveen staat negende, met nog alle kans op een plek bij de play-offs voor Europees voetbal. Emmen staat dus op een zestiende plek en heeft alle punten nodig om veilig te zijn.

SC Heerenveen is behoorlijk wisselvallig dit seizoen. Vooral verdedigend zijn ze behoorlijk zwak. In de laatste vijf wedstrijden kregen ze maar liefst 13 goals tegen, zelf scoorden ze tien keer. Met name Sydney van Hooijdonk is weer in bloedvorm en scoort de laatste wedstrijden erg makkelijk.

FC Emmen is nog steeds niet veilig, maar gaat in ieder geval niet direct degraderen.

Emmen is ook behoorlijk wisselvallig, maar sprokkelt de punten langzaam binnen. Een paar weken terug wonnen ze met 1-2 van SC Cambuur, waardoor ze vrijwel zeker zijn van de zestiende plek. Daarna hielden ze NEC knap op een 0-0, afgelopen weekend verloren ze met 3-1 van Ajax. Wat op zich ook een prima prestatie is. De ploeg heeft vertrouwen en heeft zeker nog kans op lijfsbehoud.

Wij verwachten een spannende wedstrijd, SC Heerenveen heeft moeite met verdedigen maar scoort makkelijk. Emmen scoort moeizaam, maar verdedigt vaak wel aardig. We denken toch dat beide teams wel een goal gaat maken, maar wie er gaat winnen is lastig te voorspellen.

Over 2.5 goals en beide teams scoren @ 2.00

PSV – Ajax (23-04)

Dé wedstrijd van dit weekend is ongetwijfeld PSV tegen Ajax. Een rechtstreeks duel om de tweede plek, die recht geeft op Champions League voorrondes. Beide ploegen hebben 62 punten, maar Ajax heeft een beter doelsaldo.

PSV is al elf wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities en zijn dus behoorlijk in vorm. Verdedigend is het nog niet solide, maar voorin scoort PSV weer net zo makkelijk als in het begin van het seizoen.

Afgelopen weekend speelde PSV tegen Volendam een matige wedstrijd, ze wonnen uiteindelijk met 2-3. Ze kwamen al snel op 0-2 voorsprong, maar eigenlijk had Volendam de gehele wedstrijd het betere van het spel, alleen konden ze moeizaam tot scoren komen.

Ajax heeft een dramatisch seizoen, alleen de tweede plek kan het nog enigszins redden. Afgelopen weekend speelde ze een moeizame wedstrijd tegen Emmen, die wel met 3-1 werd gewonnen. De grootste aderlating van deze wedstrijd was zeker de gele kaart en schorsing voor Edson Alvarez.

Het slot op de deur op het middenveld én de sterkste kopper van Ajax doet niet mee tegen PSV. De verdediging van Ajax is niet meer wat het was, sinds het vertrek van Martinez. Nu Alvarez ontbreekt tegen PSV lijkt het een hele lastige klus voor de verdediging van Ajax.

Wij verwachten dat PSV deze wedstrijd gaat winnen. Ajax heeft het altijd ontzettend moeilijk tegen PSV, zeker in Eindhoven. Daarnaast is het gemis van Alvarez enorm, zeker omdat hij de enige goede kopper is. Dat tegen de kopsterke spelers van PSV, zoals Luuk de Jong en Guus Til is PSV zeker de favoriet.

PSV wint @ 2.30
Luuk de Jong scoort @ 2.87

Feyenoord – FC Utrecht (23-04)

Na de wedstrijd van PSV – Ajax staat Feyenoord – FC Utrecht op het programma. Een van de op papier moeilijkste wedstrijden van Feyenoord richting de titel.

Feyenoord heeft aardig wat punten voorsprong en kan dus nog wel wat punten verspelen. In thuis wedstrijden heeft Feyenoord dit seizoen nog maar vier keer niet gewonnen, ze speelden vier keer gelijk. Feyenoord won al vijf keer op rij, ze verloren alleen in de beker bij Ajax.

FC Utrecht kent wederom een matig seizoen. Ze staan op een zevende plek en zijn wel zeker van de playoffs voor Europees voetbal. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen ze maar twee keer. Het gehele seizoen heeft Utrecht eigenlijk geen enkele overtuigende wedstrijd gespeeld. Zowel verdedigend als het aanvallend is de ploeg erg matig, ze scoorden maar 45 goals en kregen er al 42 tegen.

Feyenoord gaat deze wedstrijd gewoon winnen en we denken ook dat ze de nodige goals gaan maken. Feyenoord is erg sterk en Utrecht heeft een matig seizoen, zeker tegen betere clubs.

Feyenoord -1 handicap @ 2.50

Back To Top