Skip to content

Vandaag zien we weer drie Nederlandse Eredivisie ploegen in actie in de Europa League. Voor PSV wordt het de laatste match. De Brabanders zijn uitgeschakeld en de pot met Rosenborg doet er dus niet meer toe. Feyenoord moet uit van FC Porto winnen en is afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd. AZ is wel al geplaatst voor de knock out fase en kan uit tegen Manchester United nog wat moois laten zien.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Manchester United – AZ Europa League

Tot begin december leek Manchester United steeds dieper in het moeras weg te zinken. In de Premier League lukte het niet eens tot de top tien door te dringen en een weliswaar erg jeugdig team ging uit bij Astana met 2-1 onderuit. Maar het sentiment is plots gekeerd: de Red Devils versloegen achtereen Tottenham en Manchester City en staan plots vijfde in de Engelse competitie.

Tahith Chong in actie zien

Ook vanavond zal trainer Ole Gunnar Solskjaer vermoedelijk mannen oproepen die normaliter niet in de basis voorkomen. Dus schakel vooral in als je Tahith Chong wil zien. En als je niet zo goed weet hoe de 20-jarige Nederlandse middenvelder eruit ziet: je herkent hem snel genoeg aan zijn enorme afro (jaren 80-Gullit en Marouane Fellaini in het kwadraat). Dit is een Man United zonder supersterren, zeker zolang Pogba geblesseerd is.

Geen fratsen in aanloop naar AZ – Ajax

AZ mist zijn superspits Myron Boadu, overigens sinds zijn jeugd al een verwoede Man United fan. In zijn plaats zal vermoedelijk Ferdy Druijf opduiken. Voor de Alkmaarders is het vooral zaak een fijn gevoel over te houden aan deze avond en belangrijker nog: geen blessures en oververmoeidheid mee te nemen naar de topper AZ – Ajax van komend weekend.

Porto – Feyenoord Europa League

Winnen van Porto en hopen dat Young Boys verliezen van Rangers, dat is waar het Legioen op moet hopen. Alleen al het eerste deel van dat lijstje lijkt onmogelijk: Porto is zes wedstrijden op rij ongeslagen en heeft in zijn tien thuispartijen van dit seizoen maar twee tegengoals gekregen. Uit gaat het niet zo denderend met Feyenoord. Van de acht vorige trips (in alle competities) won het er maar eentje, tegen VVV.

Voorspellingen Europa League AZ en Feyenoord

Manchester United noteert bij bookmakers 1.80 voor de winst, gelijkspel 3.75 en winst AZ noteert 4.25. Aangezien beide teams al geplaatst zijn verwachten we een slaperig begin en voorspellen we dat het bij rust nog 0-0 staat @3.10. Verder verwachten we winst van Porto met minstens twee goals verschil: de -1,5 handicap doet 2.18.

Back To Top