Skip to content

Nederland – Qatar | Oranje speelt dinsdag zijn laatste groepswedstrijd van het WK voetbal tegen gastland Qatar. Dit moet op papier natuurlijk geen probleem zijn, maar we mogen op dit moment geen enkele tegenstander onderschatten. Gaat Nederland als winnaar van Groep A door naar de volgende ronde?

Cody Gakpo is op dreef dit WK en wij verwachten dat hij tegen Qatar zeker één goal gaat maken. Zie onderstaande Nederland – Qatar voorbeschouwing voor onze verwachtingen voor dit duel.

WK voetbal Nederland – Qatar

Nederland staat momenteel op de eerste plek in poule A met 4 punten. Ecuador staat ook op 4 punten, maar zij hebben nog een wedstrijd te spelen tegen Senegal en beide landen hebben nog kans om door te gaan. Dit wordt voor zowel Ecuador als Senegal een allesbeslissende wedstrijd.

Voor het Nederlands elftal is het belangrijk dat er met ruime cijfers gewonnen wordt van Qatar en dan blijft het groepshoofd en dat is waarschijnlijk gunstig voor de volgende ronde (dan ontloopt het in het speelschema WK voetbal Engeland).

Mooie goal Gakpo

De wedstrijd tegen Ecuador was niet best. Nederland begon aardig aan de wedstrijd, maar al snel was de dominantie van Ecuador te zien. Nederland kreeg geen grip meer op het duel en we mogen daarom blij zijn dat er al vroeg in de wedstrijd de 1-0 werd gemaakt door Gakpo. Dat was een hartstikke mooie goal waarop niets aan te merken valt.

Oranje heeft Depay hard nodig

Op het middenveld is Oranje nog zoekende naar wie daar het beste om Frenkie de Jong heen kan spelen. Louis van Gaal heeft nu meerdere spelers geprobeerd, maar ze hebben allemaal hun kans nog niet gepakt. Voorin hebben we PSV-er Cody Gakpo rondlopen die het verschil kan maken, maar Bergwijn speelt jammergenoeg erg ondermaats.

Memphis Depay zou de sterspeler in de voorhoede moeten zijn en de jongens op sleeptouw moeten nemen, maar Depay heeft last gehad van een zware blessure en mist wedstrijdritme. Dat is ook terug te zien in zijn spel. Hopelijk komt het ritme gauw weer terug want voorin heeft Nederland Depay de komende wedstrijden hard nodig.

Goed WK Nathan Aké

Achterin heeft het Nederlands elftal eigenlijk de minste zorgen. Virgil van Dijk heeft weliswaar een zwakke wedstrijd gespeeld, maar links van hem speelt Nathan Aké tot nu toe wél een goed WK en dat is goed om te zien.

Laten we zeggen dat we een stuk meer mogen verwachten van het Nederlands elftal, maar vooralsnog zijn er goede resultaten behaald en daar gaat het om. Oranje speelt misschien niet het mooiste voetbal, maar op een WK hoeft dat ook niet. Het grootste doel is het WK voetbal winnen en als dat met eventueel slecht veldspel is, dan zij het zo.

Trots op Oranje

Kijken we naar andere landen en uitslagen, dan zijn er de nodige verrassingen. Meerdere grote landen hebben het gewoon moeilijk en dat is de verdienste van de ‘kleinere landen’. Duitsland is onderuitgegaan, Argentinië is onderuitgegaan, maar die laatste heeft wel de tweede wedstrijd tegen Mexico knap gewonnen. Bekijken we het verloop van alle wedstrijden tot nu toe, dan kunnen we trots zijn op Oranje.

Nederland – Qatar voorspellen

De voetbal bookmakers zien Nederland als favoriet voor deze wedstrijd. Dat lijkt ons meer dan terecht. Toch moet Nederland laten zien dat het de draad weer heeft opgepakt na het gelijke spel tegen Ecuador. En dat doe je door met ruime cijfers te winnen van een land als Qatar. Laat Oranje dan ook nog eens goed voetbal zien dan gaat het met heel veel zelfvertrouwen naar de volgende ronde van het WK voetbal.

Hoge odds winst Nederland + goal Gakpo

De beste weddenschap voor deze wedstrijd is wat ons betreft ‘winst Nederland + Gakpo scoort’. Dit is 1 bet waarvan beide uitkomsten van goed moeten zijn. Dus Nederland moet de wedstrijd winnen en daarbij zal Gakpo een goaltje mee moeten pikken. De quoteringen voor andere Nederland – Qatar weddenschappen liggen erg laag omdat iedereen denkt dat deze wedstrijd al is gewonnen.

Laten we hopen op goed voetbal en veel goals en dan heeft het Nederlands elftal het prima gedaan!

Back To Top