Skip to content

Nederland – Italië | Het Nederlands Elftal speelt vandaag om 20:45 uur in de tweede speelronde van de Nations League tegen Italië. Oranje heeft na de 1-0 zege op Polen drie punten in de knip, de Azzuri speelden met 1-1 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Nederland – Italië Nations League

Beide teams ontbraken op het Wereldkampioenschap 2018, maar zullen op het EK voetbal 2021 wel van de partij zijn. De heropbouw van beide teams is zeer snel gegaan, want plots spelen er bij Oranje weer allemaal spelers die bij buitenlandse topclubs onder contract staan (Liverpool, FC Barcelona, Juventus, Manchester United, Man City, Inter).

Gezonde mix Nederlands elftal

Ook is er een gezonde mix van spelers die de dertig naderen (Wijnaldum, Van Dijk, Promes) en begintwintigers met inmiddels toch de nodige ervaring (Frenkie de Jong, de absente Matthijs de Ligt, Donny van de Beek). En daar tussenin de wellicht belangrijkste man: Memphis Depay, die tegen Polen zeker niet top was, maar na een maandenlang revalidatietraject op de weg terug is.

Nederland - Italië: Oranje wacht tegen Italië al vijf duels op zege

Verdediging Italië aan verjonging toe

De Italianen hebben ook niet te klagen over aanwas, al is de verdediging aan verjonging toe. Giorgio Chiellini, de captain, is 36 jaar en Leonardo Bonucci is 33. Tegen Bosnië bestond het middenveld uit Lorenzo Pellegrini (Roma), Stefano Sensi (Inter) en Nicolò Barella (Inter), allemaal van 25 en jonger met samen 30 caps – vrij onervaren op dit niveau dus. De voorhoede was samengesteld uit Federico Chiesa (Fiorentina), Andrea Belotti (Torino) en Lorenzo Insigne (Napoli). Belotti staat op 9 goals uit 28 caps, maar dat hij al sinds 2015 bij Torino speelt, lijkt erop te wijzen dat hij zijn grens wel al heeft bereikt.

Italië scoort

Italië kende een perfect kwalificatietraject richting het uitgestelde Euro 2020: 10 gespeeld, 30 punten en het on-Italiaanse doelsaldo van 37-4. Want weinig tegengoals, dat zijn we wel gewend van de Azzuri, maar zelf gemiddeld 3,7 keer per interland scoren, da’s heel ongebruikelijk. Ook de clash tegen Bosnië was meer open dan de wereldkampioen van 2006 zou hebben gewild – of is er een andere mentaliteit in de lichtblauwen gekropen? In de Serie A vallen er tegenwoordig ook aanzienlijk meer goals.

Sinds de 3-0 zege van Oranje op Italië tijdens Euro 2008 wist Nederland vijfmaal op rij niet meer van de Italianen te winnen: twee zeges voor de Zuid-Europeanen en driemaal gelijk.

Oranje favoriet voor de winst

Nederland staat bij bookmakers voor de zege op 2.40, gelijkspel noteert 3.25 en Italië 3.35. Een gelijkspel lijkt ons het meest waarschijnlijk en om de odd te verhogen tippen we een gelijkspel waarbij beide teams scoren op 4.30.

Back To Top