Skip to content

Ajax – Chelsea Champions League | Vandaag, woensdag 23 oktober om 18:55 uur. Na twee speelronden in de Champions League heeft Ajax de maximale zes punten en nog geen tegengoal. Chelsea staat op drie punten. Weten de Amsterdammers weer te winnen, dan is een plek bij de laatste zestien al bijna zeker.
ajax - chelsea champions league

Minder soepel Ajax

Voor Ajax zijn er geen blessuregevallen en trainer Erik ten Hag beschikt dus over ruim voldoende puzzelstukjes om de perfecte balans te vinden. Want daar gaat het bij een offensief team als Ajax om: ervoor zorgen dat bij balverlies de opponent niet frank en vrij door kan stoten naar doelman Andre Onana. Dat het allemaal nog niet zo superieur en soepel gaat als vorig seizoen bleek ook wel uit het optreden van afgelopen weekend, toen zelfs hekkensluiter RKC Ajax in de slotfase deed wankelen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax – Chelsea Champions League haalt beste boven

Voor de hyperambitieuze Ajax-spelers is zo’n potje tegen de zwakke broeder van de Eredivisie geen uitdaging meer – al werd het dus voor Ajax in de Eredivisie afgelopen zaterdag nog een hele klus om drie punten tegen RKC over te houden. Chelsea is wat dat betreft een tegenstander die wel het beste uit de landskampioen naar boven kan halen. Bovendien is de Londense grootmacht onder trainer Frank Lampard anders gaan opereren. Bleef Chelsea ook jaren na het vertrek van Jose Mourinho een beetje hangen in reactionair spel en gaf het jonge spelers amper een kans, nu stapelen Callum Hudson-Odo (18), Fikayo Tomori (21) en Mason Mount (20) de speelminuten op. De leeftijd van de verwachte basiself is bij Chelsea zelfs ietsjes lager dan die van Ajax.

Profiteren van afwezigheid Kanté

De Engelse club kan niet beschikken over N’Golo Kanté en dat is een groot gemis. De defensieve middenvelder kan alles belopen en haalt de angel uit menige vijandelijke aanval. Zonder hem zal Ajax wat vaker het middenveld over kunnen steken. Chelsea is acht Europese duels op rij (inclusief Europa League) ongeslagen. Ajax kreeg in zijn vier laatste Europese wedstrijden geen enkele tegengoal en maakte in zes van de vorige zeven Europese potjes minstens twee treffers.

Ajax – Chelsea voorspelling

Wedden op voetbal | Dit wordt de eerste ontmoeting tussen dit tweetal. Ajax staat voor winst genoteerd op 2.38, gelijkspel op 3.65 en winst Chelsea heeft bij de bookmakers een quotering van 3.00. Die noteringen geven al aan dat ook de bookies niet zoveel verschil in kracht zien. Wij denken dat het een gelijkspel wordt waarbij beide teams scoren (dus niet 0-0) op 4.10.

Back To Top