KNVB Beker programma

Hieronder het programma KNVB Beker 2021/2022. Check wanneer jouw club bekervoetbal speelt en tegen wie. Voor het betaald voetbal gaan de bekerwedstrijden in seizoen 2021/2022 van start op 26 oktober.

Programma KNVB Beker

1e ronde Beker
dinsdag 26 oktober
--
--
--
woensdag 27 oktober
--
--
--
--
donderdag 28 oktober
--
--
--
--

2e ronde Beker
dinsdag 14 december
--
--
--
--
--
woensdag 15 december
--
--
--
--
--
--
donderdag 16 december
--
--
--
--
--
--

Laatste 16 Beker
dinsdag 18 januari
--
--
--
woensdag 19 januari
--
--
--
donderdag 20 januari
--
--

Kwartfinale Beker
dinsdag 8 februari
--
woensdag 9 februari
--
donderdag 10 februari
--
--

Halve Finale Beker
woensdag 2 maart
--
donderdag 3 maart
--

Finale Beker
zondag 17 april
--

Opzet KNVB Beker programma

Het Bekertoernooi gaat jaarlijks tussen amateur voetbalclubs en prof voetbalclubs. De grootste wens van iedere amateurclub is natuurlijk om te winnen van een profclub. Om mee te mogen doen aan het hoofdtoernooi van het KNVB Beker programma moeten de amateurs* kwalificatierondes doorlopen.

Kwalificatierondes Beker

In de eerste kwalificatieronde stromen 60 clubs in (24 voetbalverenigingen die zich via de districtsbeker hebben geplaatst en 36 teams uit de Derde Divisie). In de tweede ronde van de KNVB Beker kwalificatie verschijnen 14 clubs uit de Tweede Divisie op het toneel. De twee periodekampioenen van de Tweede Divisie zijn automatisch geplaatst voor het Bekertoernooi.

De bekercompetitie wordt afgewerkt volgens een knock-outsysteem; winnaars van bekerwedstrijden gaan dus door, verliezers zijn direct uitgeschakeld. De Bekerfinale vindt traditiegetrouw plaats in de Rotterdamse Kuip en op het KNVB Beker speelschema voor dit seizoen staat die finale gepland op zondag 17 april 2022.

* Tweede en Derde Divisie verenigingen en voetbalclubs die in het afgelopen seizoen de halve finales van de districtbekers wisten te halen. Check KNVB voor meer informatie.

Hoofdprogramma Bekertoernooi

Na de kwalificaties gaat het KNVB Beker programma verder met de eerste ronde. In die bekerwedstrijden komen ook de profclubs in actie. Eredivisie clubs die aan de groepsfase van de Champions League of Europa League deelnemen zijn echter vrijgesteld van de eerste ronde wedstrijden.

Ondanks dat sommige grotere clubs bij de KNVB Beker loting ontbreken kunnen toch leuke wedstrijden uit de koker komen. Denk aan derby’s en Eredivisie teams die elkaar tegenkomen en dus al geëlimineerd kunnen worden.

Winnaar KNVB Beker programma krijgt de Dennenappel

Winnaar KNVB Beker

De Bekerwinnaar speelt play-offs om Europa League voetbal en komt voorafgaande het nieuwe Eredivisie-seizoen in actie in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Indien een voetbalclub de dubbel wint (dus zowel Eredivisie kampioen wordt en de Beker wint) dan is de nummer 2 van de Eredivisie de tegenstander in die wedstrijd en schuift het cupticket door naar de nummer 3 van de Eredivisie.

De Dennenappel

Sinds 1946 is er voor de winnaar van het KNVB Beker programma de trofee zoals we die nu kennen. Een kostbare zilveren beker die destijds geschonken werd (nadat de Holdert-beker zoekraakte) door de Algemene Nederlandse Voetbalvereniging De Zwaluwen. Vanwege de vorm wordt de beker in de volksmond de ‘Dennenappel’ genoemd.

Voordat de Dennenappel ten tonele verscheen werd de Holdert-beker dus als hoofdprijs uitgereikt. Die naam was te danken aan Hak Holdert, een ondernemer die aan de basis van het bekertoernooi stond.

KNVB Beker programma 2021-2022

Bovenaan deze pagina vind je het KNVB Beker speelschema. De eerste ronde wordt afgewerkt op 26, 27 en 28 oktober. De tweede ronde van het Bekertoernooi wordt gespeeld op 14, 15 en 16 december. De achtste finales vinden plaats op 18, 19 en 20 januari en de kwartfinales op 8, 9 en 10 februari. Na de halve finales van 1, 2 en 3 maart staat op 17 april 2022 de finale op het KNVB Beker programma. Alle data zijn onder voorbehoud. Check in bovenstaand speelschema het actuele Bekerprogramma.

Eredivisie Nieuws