Skip to content

Vandaag begint voor AZ, Feyenoord en PSV de reis door de groepsfase van de Europa League. De eerste speelronde van zes staat voor de deur. AZ speelt uit tegen Partizan Belgrado, Feyenoord treft het Schotse Glasgow Rangers uit en PSV krijgt in Eindhoven bezoek van Sporting Portugal.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Partizan Belgrado – AZ Europa League

AZ Alkmaar zal alleen geen gebruik kunnen maken van Thomas Ouwejan, verder is de selectie fit, gezond en speelklaar. Het Servische Partizan Belgrado mist Seydouba Soumah. Na zes speelronden staat de club uit de hoofdstad in de nationale competitie op plek vijf met veertien punten – met de kanttekening dat het twee duels minder speelde dan de koploper en wel minder verliespunten heeft. De verwachting is dat beide teams aantreden in een 4-3-2-1 formatie.

Glasgow Rangers – Feyenoord met Berghuis?

De tegenstander van Feyenoord spreekt erg tot de verbeelding, al is Glasgow Rangers al een paar jaar niet meer de grootmacht van voorheen. De club werd in 2011 failliet verklaard en maakte in de vierde divisie een doorstart. In 2016 keerde het terug op het hoogste Schotse niveau en de drie afgelopen seizoenen eindigden op plek drie, drie en twee. De trainer is een legendarische oud-speler, Steven Gerrard, die jarenlang Liverpool leidde. De Rotterdammers zagen hun behandeltafel de laatste dagen leegstromen en van het rijtje Nicolai Jorgensen, Steven Berghuis, Sam Larsson, Jens Toornstra en Tyrell Malacia kunnen we er wel een paar op het veld verwachten.

Fernando Ricksen

Gisteren overleed Fernando Ricksen aan de ziekte ALS. Ricksen was van 2000 – 2006 actief voor de Rangers en werd twee keer kampioen met de club. Zowel Feyenoord als de Glasgow Rangers willen de wedstrijd winnen om Ricksen te eren. Jaap Stam verwacht een beladen sfeer: “Fernando was geliefd bij de fans hier, die willen hem een eerbetoon  brengen. Het zal een extra dimensie aan de wedstrijd geven”.

PSV – Sporting Lissabon

Ook PSV staat tegenover een klinkende naam, want Sporting Portugal behoort tot de grote drie van Portugal, maar dan wel, zeker deze eeuw, in de schaduw van Benfica en Porto. De twee Portugese internationals in de selectie zijn Luis Neto en Bruno Fernandes en vooral laatstgenoemde zal als creatieve spil op het middenveld zijn stempel proberen te drukken. Hem zal je in de komende jaren gerust bij een nog grotere club kunnen zien opduiken. PSV zal met de kraker tegen Ajax op komst (zondag) misschien zijn selectie of speelwijze aanpassen. Donyell Malen zal na zijn vijfklapper tegen Vitesse van vorig weekend ongetwijfeld vol zelfvertrouwen aan de start verschijnen.

Voorspellingen Europa League wedstrijden

Wedden op voetbal? De interessantste match is wat ons Rangers tegen Feyenoord omdat de clubs een overlappende identiteit hebben met kernwoorden als arbeiders, zwoegen en volksclub. Rangers staat voor de winst genoteerd op 2.20, gelijkspel op 3.45 en een zege voor Feyenoord noteert 3.40. We tippen dat er minstens drie goals vallen @2.05.

Back To Top