Skip to content

FC Twente – Heracles Almelo vandaag, vrijdag 20 september 20:00 uur. De gepromoveerde Tukkers staan na zes wedstrijden op plek drie (twaalf punten) en de streekgenoten uit Almelo hebben plek tien te pakken met acht punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Twente doet het vooralsnog goed

Het vreemdelingenlegioen dat FC Twente bijeen heeft geharkt presteert boven verwachting. De Eredivisie kampioen van 2011 is nog ongeslagen en heeft nu al een comfortabele afstand genomen op de degradatiezone, een plek die voor gepromoveerde teams toch vaak de natuurlijke omgeving vormt. Maar niet te vroeg gejuicht: in al zijn zes matches was Twente amper de betere dan de tegenstander. Velen verwachten dat de club aan het eind van de rit eerder in het rechter- dan linkerrijtje terug te vinden zal zijn.

Absenties Twentse derby

De gastheren zullen Paul Verhaegh, Wout Brama en Jose Matos missen en aan de kant van Heracles Almelo zijn Jakubiak, Jesper Drost en Mohammed Osman absent. Heracles-trainer Frank Wormuth dekt zich al wat in door erop te wijzen dat “we met het vertrek van Kuwas, Dalmau en Peterson wel individuele kwaliteit hebben ingeleverd. Defensief gezien heb ik een goed gevoel, offensief moeten we geduld hebben.”

FC Twente – Heracles Almelo onderling

De Twentse derby is daags voor het treffen bijna uitverkocht, dus dik 30.000 man zullen in de Grolsch Veste getuige zijn van de burenruzie. Beide teams komen met zeer jonge selecties het veld op, naar verwachting gemiddeld onder de 23 bij FC Twente en onder de 22 bij Heracles.

Twente won de helft van de vorige zes ontmoetingen en Heracles twee, het totale doelsaldo van die reeks is 9-6. Thuis won FC Twente echter zes keer achtereen van Heracles, met een bij elkaar opgeteld saldo van 15-4. In tien van de vorige elf uitgaves van dat affiche maakte Twente minstens twee treffers.

Voorspellingen Twente – Heracles

Hoe lang kunnen afgeschreven Spanjaarden als Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa nog renderen in Twente? Ze spelen voor een club waarvan ze tot ze een contract tekenden nog nooit van hadden gehoord. Vooralsnog zijn zij de smaakmakers van het nieuwe FC Twente, maar gezien de dosis fortuin waarmee de club zijn punten heeft bijeen gesprokkeld, lijken de wittebroodsweken snel voorbij te zullen gaan.

Wedden op Eredivisie? FC Twente noteert 2.43 voor de winst, gelijkspel 3.60 en een zege van Heracles 2.70. Die notering op Heracles is aantrekkelijk, of ga anders voor minstens twee goals voor Heracles op 2.06.

Back To Top