Skip to content

Twee aanvallers stalen dit weekend in de Eredivisie de show: Reza Ghoochannejhad debuteerde bij PEC Zwolle met maar liefst vier treffers, maar zelfs hij stond in de schaduw van PSV-speler Donyell Malen. Hij maakte er zaterdag zelfs vijf.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Reza Ghoochannejhad scoort 4 keer voor PEC

Reza Ghoochannejhad zorgde er met zijn spervuur aan goals voor dat de Zwollenaren de 1-2 achterstand ombogen naar een voorsprong van 5-2. Da’s lekker binnenkomen bij je nieuwe club, al is ook wel duidelijk dat Reza dit vermoedelijk nooit meer gaat overtreffen. De Iraanse aanvaller, vorig jaar namens zijn moederland actief op het WK voetbal en eerder twee periodes actief voor sc Heerenveen, had maar een minuut of 21 nodig voor zijn vierklapper. Niet eerder maakte een invaller in de Eredivisie vier goals.

5 doelpunten Donyell Malen voor PSV

er is altijd baas boven baas. Donyell Malen zorgde zaterdag voor de totale productie in de wedstrijd van PSV tegen Vitesse, dat tot deze wedstrijd begon nota bene de ranglijst aanvoerde (al was dat met een duel meer gespeeld dan PSV). Toen Malen door Ronald Koeman werd geselecteerd voor de interlands van Oranje tegen Duitsland en Estland luidde de kanttekening bij velen dat de twintigjarige spits nog te weinig scoort. Maar kijk eens: hij maakte als invaller een goal tegen de Duitsers en werd door zijn vijfklapper topscorer van de Eredivisie.

Zelfvertrouwen na droomdebuut Oranje

Volgens de man of the match zat hij na zijn droomdebuut in Oranje nog vol zelfvertrouwen en dat nam hij mee het veld op tegen de Gelderlanders. “Ik train heel veel op dat snelle schieten. Dat de bal er dan op zo’n avond invalt, is alleen maar mooi”, zo verwijst hij naar zijn eerste treffer, waarmee hij keeper Pasveer te snel af was. Ook zaten er nog een kopbal en twee strafschoppen tussen.

Na acht jaar weer 5 goals in een wedstrijd

We moesten acht jaar wachten op een opvolger van Bas Dost. De voormalige international maakte in 2011 namens sc Heerenveen vijf treffers tegen Excelsior. Het is 23 keer gebeurd dat een speler in een match vijf keer het doel treft en Malen is de derde PSV’er in dat rijtje. Enkele spelers deden het zelfs tweemaal, waaronder Marco van Basten. Recordhouder qua goals in dezelfde match is Afonso Alves, die in 2007 voor Heerenveen zevenmaal uithaalde tegen Heracles.

Back To Top