Skip to content

Bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen was er een hoop gemopper, niet in het minst bij Het Legioen, over de status van Feyenoord. Gedonder in de directiekamer, alweer een lege portemonnee, een te oude spelersgroep met weinig doorverkoopwaarde, een enorme kloof op Ajax en PSV die alleen maar groter leek te worden. Maar geleidelijk begint er misschien toch wat moois te ontstaan in Rotterdam.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord doet het goed in Eredivisie

Na een weifelend begin hebben de Rotterdammers hun draai gevonden in de competitie. Feyenoord is na vijf speelronden in de Eredivisie nog ongeslagen en boekte twee zeges op rij, al was dat afgelopen weekend wel nipt, want tegen ADO Den Haag gooiden twee eigen goals bijna roet in het eten. Ook is inmiddels de transfer van Marcos Senesi beklonken en is het een kwestie van tijd tot de Argentijnse verdediger zijn kunsten gaat vertonen. En met gelouterde routiniers als Leroy Fer en Luciano Narsingh in de gelederen kunnen de jongeren een duw in de rug krijgen.

Feyenoord donderdag in Europa League

Donderdag speelt Feyenoord in de Europa League tegen Glasgow Rangers, de Schotse grootheid die na een paar jaren in de luwte weer opkrabbelt. Spits Nicolai Jorgensen hoopt na een blessureperiode weer minuten te kunnen maken, creatieve spil Steven Berghuis was even uit de roulatie en stormram Jens Toornstra heeft zich tegen ADO ook na een periode van afwezigheid met een invalbeurt warm kunnen draaien. Mocht een van de vaste waarden ontbreken, dan staat er al een groepje gretige jonkies te wachten. Onder meer Orkun Kökcü, Naoufal Bannis, Marouan Azarkan, Lutsharel Geertruida en Crysencio Summerville kloppen op de deur.

Al valt het volgens beroepsmopperkont Johan Derksen wel mee met hoe ver deze lichting kan reiken. “Feyenoord heeft nooit mee gedaan aan de Keuken Kampioen Divisie. Dat missen ze nu duidelijk. Alleen Kökçü komt door”, oordeelt hij.

Feyenoord Academy

Eind vorige maand opende de club de Feyenoord Academy, de opvolger van het trainingscomplex Varkenoord. De Academy voldoet aan alle moderne eisen en moet de lat hoger leggen qua professionaliteit en intensiteit. Doel is dat talenten eerder voor Feyenoord zullen kiezen en ook langer bij de club willen blijven, ook als een buitenlandse club met mooie verhalen aan komt zetten.

Back To Top