Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt Valencia – Ajax in de Champions League. Beide teams hebben in groep H van het belangrijkste Europese clubtoernooi hun eerste speelronde gewonnen. Kom je na twee duels al op zes punten, dan is plaatsing voor de achtste finale heel dichtbij gekomen (vaak zijn negen punten genoeg).

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Valencia – Ajax: overleven in de Champions League

Maar zulke gedachten kunnen de trainers en spelers niet in hun hoofd toelaten. Het affiche Valencia – Ajax heeft alles in zich om een keiharde overlevingsstrijd te worden. Valencia draait stroef in de Spaanse La Liga en heeft na zeven duels negen punten. Afgelopen weekend werd de tweede zege van het seizoen geboekt. Tevens was het de tweede keer dat Valencia geen tegengoals kreeg.

Roerige tijden voor Valencia

De zesvoudig kampioen van Spanje ontsloeg dit seizoen al een trainer (na vier speelronden) en raakte naast Marcelino ook algemeen directeur Mateu Alemany en sportief directeur Pablo Longoria kwijt. Dat heeft te maken met de strakke hand van eigenaar Peter Lim – té strak, zo oordeelden de beleidsmakers, waarna ze opstapten.

Rodrigo en Gomez

Van de fans hoefde Marcelino niet weg, al hebben ze ook niks tegen nieuwe trainer Albert Celades. Uiteindelijk zijn het de spelers van Valencia die het moeten doen, met name de sterkhouders Rodrigo en Maxi Gómez. Kevin Gameiro en Geoffrey Kondogbia moeten de Champions League wedstrijd tegen Ajax vermoedelijk vanwege blessures missen.

Wie staat bij Ajax op het middenveld?

Ajax-trainer Erik ten Hag moet een belangrijke keuze maken over de invulling van het middenveld. Krijgt het Mexicaans-Argentijnse duo Lisandro Martinez en Edson Alvarez de voorkeur, zodat defensieve zekerheden worden ingebouwd? Of neemt Donny van de Beek plaats naast Martinez en wordt Quincy Promes als aanvallende middenvelder ingezet? Gezien dit een uitwedstrijd is tegen een zeer gerespecteerde opponent en een gelijkspel ook al heel nuttig is, lijkt de kans groot op de eerste optie.

Voorspellingen Valencia – Ajax Champions League

Valencia heeft elf keer een Nederlandse tegenstander getroffen en verloor alleen van AZ (kwartfinale Europa League 2012). Tegen Ajax werd het in 2002-2003 in de groepsfase van de Champions League tweemaal 1-1. De Spaanse club wist sinds 2012 niet meer de groepsfase van het miljoenenbal te overleven. Vorig jaar kwam het nog wel tot de halve finale van de Europa League.

Wedden op voetbal? Valencia staat bij de bookmakers op 2.45 genoteerd, gelijkspel noteert 3.50 en winst Ajax 2.90. We gaan voor een hoge notering en tippen een gelijkspel waarin beide teams scoren @4.20.

Back To Top