Skip to content

Het lijkt een zwaar avondje te worden voor AZ, Feyenoord en PSV in de groepsfase van de Europa League. AZ krijgt om 18:55 uur Manchester United op bezoek, Feyenoord trapt op dezelfde tijd in De Kuip af tegen FC Porto en PSV speelt uit tegen Rosenborg.

Maken Feyenoord en AZ een kans vanavond? PSV zal vermoedelijk met winst huiswaarts keren, voor de andere twee ploegen wordt dat lastiger. Lees verder en zie wat er van de Eredivisie clubs verwacht wordt. AZ – Manchester United kan, op het ook nog eens door Solksjaer vervloekte kunstgras in het ADO stadion, wel eens verrassend eindigen…

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Europa League AZ - Manchester United, Feyenoord - Porto, Rosenborg - PSV

Europa League AZ – Manchester United

Ook internationaal zal AZ – Manchester United worden aangemerkt als een van de interessantste wedstrijden in de Europa League vandaag. Man United draait namelijk behoorlijk stroef in de Engelse Premier League en de glans is er wel weer af bij trainer Ole Gunner Solksjaer. De Noor en ex-speler van de Red Devils haalde na zijn aanstelling als interim-trainer eerder dit jaar puike resultaten waarna hij een vast contract onder de neus geschoven kreeg. Vervolgens had hij prompt moeite om die puntenstroom te handhaven. Na zeven speelronden staat Manchester United slechts tiende in de nationale competitie (9 punten).

Geen Paul Pogba en nog 3 anderen

De gevallen Engelse recordkampioen reist naar Den Haag af zonder Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka en Paul Pogba. Voor Luke Shaw komt het duel ook te vroeg. Dan blijft er niet zo gek veel meer over bij de Mancunians, die niet zo’n brede selectie hebben als andere Engelse topteams. De kans is groot dat in de voorhoede Mason Greenwood en Angel Gomes opduiken, twee onervaren spelers van onder de 20.

AZ doet het geweldig

AZ is nagenoeg compleet en draait fantastisch. Er zit veel beweging in de ploeg en ondanks de offensieve kracht van Idrissi, Stengs en Boadu weten de Noord-Hollanders ook het slot op de deur te houden. AZ Alkmaar kreeg in de Eredivisie slechts drie tegentreffers in acht duels.

Feyenoord – FC Porto

Oei, het wankele en onvaste Feyenoord dat het moet opnemen tegen Porto, dat al acht zeges op rij boekte en meestal wel raad weet tegen Nederlandse clubs. Of het nou Oranje versus het Portugese nationale elftal is of vaderlandse clubs tegen Portugese clubs, telkens krijgen ‘we’ erg weinig gedaan tegen ze. Porto won zeven van zijn twaalf eerdere krachtmetingen met Nederlandse clubs en verloor er maar twee. Dit is niet het sterkste Porto van de afgelopen jaren, maar al met al lopen er 15 A-internationals rond in de selectie.

Rosenborg – PSV Europa League

Rosenborg, de tegenstander van PSV vandaag in de Europa League, is een wat minder aantrekkelijke naam dan Man United en Porto. De huidige nummer vier van de Noorse Eliteserien is niet meer dezelfde als de ploeg die eerder deze eeuw regelmatig aardige resultaten behaalde in de Champions League. PSV-trainer Mark van Bommel is vooral beducht voor het grote aantal routiniers in de Noorse selectie. “Zij hebben vijf jaar meer ervaring en dat betekent om en nabij de 150 wedstrijden en nog meer trainingen in de benen”, aldus de ex-international.

Voorspellingen Europa League Feyenoord, AZ en PSV

Wedden op voetbal? AZ staat genoteerd op 2.90, gelijkspel op 3.25 en winst Manchester United noteert 2.50. We gaan voor een brutale voorspelling en zetten in op minstens twee Alkmaarse goals @2.70.
De quotering voor winst Feyenoord is 3.50, voor gelijkspel 3.65 en winst Porto noteert 2.05. Rosenborg staat op 4.50, gelijkspel op 3.50 en winst PSV noteert 1.85.

Back To Top