Skip to content

Eredivisie | Het wordt weer een achtbaan aan emoties voor het Legioen van Feyenoord. Fans van de Rotterdamse club moesten midweeks een bittere nederlaag tegen AZ slikken (0-3) en konden in het weekend opveren na de klinkende 5-1 zege op FC Twente. Wil het echte Feyenoord opstaan?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord weer op de goede weg?

In september heeft het Legioen al een paar pijnlijke flops moeten verteren. FC Emmen hield de club op een doelpuntrijk gelijkspel, Rangers powerde in de Europa League over de Rotterdammers heen en AZ maakte een veel meer ingespeelde en technisch begaafde indruk. De ruime overwinning op FC Twente kwam dan ook op een zeer welkom moment.

Aan Jaap Stam ligt het niet

Wat ging er nou anders tegen de Tukkers? Feyenoord trainer Jaap Stam legt uit: “Soms laten de spelers zich leiden door wat er geroepen wordt op de tribunes. Dat begrijp ik wel, dat men dat wil zien, maar als team kun je niet 95 minuten lang alleen maar honderd procent druk vooruit zetten.” Maar is het dan niet de taak van de trainer om ervoor te zorgen dat zijn mannen de juiste tactische instructies krijgen? “Voetbal valt en staat bij het uitvoeren van je taken. In combinatie met de kwaliteiten die je hebt, kom je dan tot resultaat”, zo wast de ex-topverdediger zijn handen in onschuld.

Emotie Steven Berghuis is zijn kracht

Aanvaller Steven Berghuis heeft inmiddels 101 eredivisie wedstrijden gespeeld voor Feyenoord. Zijn 100e duel, tegen AZ, is er een om te vergeten, want hij deelde toen een smerige tackle uit op Teun Koopmeiners. Zondag liet hij zich op een positievere manier zien, onder meer door een goaltje mee te pikken. “Maar mijn emotie is ook mijn kracht”, zo verwees hij naar de diepe frustraties die hem aanzetten tot de tackle. “We hebben een leuke en goede groep die ook tikken krijgt, maar dan moeten we de schouders eronder zetten en dan helpt dit soort resultaten natuurlijk heel erg”, belooft hij aan het Legioen.

Senesi bij Feyenoord – Porto?

Maar wanneer krijgt Marcos Senesi de kans om te tonen waarom Feyenoord 7 miljoen euro voor hem op tafel legde? Zijn invalbeurt tegen FC Emmen was matig, maar waarom hem daarvoor als het ware straffen door hem vervolgens helemaal geen minuut meer te gunnen? Het is niet zo alsof centrale verdediger Eric Botteghin boven elke twijfel is verheven. Donderdag speelt Feyenoord zijn Europa Leaguewedstrijd tegen FC Porto. Zal Stam het dan wel aandurven?

Back To Top