Skip to content

Vanavond spelen AZ, Feyenoord en PSV hun return in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Mochten ze het tweeluik overleven, dan moeten ze ook nog door de vierde voorronde heen, voordat ze instromen in de groepsfase.

AZ – Mariupol in Den Haag

Voor AZ Alkmaar zijn het hectische en verwarrende tijden. De selectie bevat enkele grote beloften, de competitiestart gaat gesmeerd en de vorige wedstrijd in de Europa League, tegen het Zweedse Hacken, leverde een klinkende zege op.

Maar de ineenstorting van een deel van het stadion te Alkmaar gooit een sluier over de vreugde. Een grondige inspectie en mogelijk tijdrovend stutwerk moeten verricht worden. Tot die tijd zal de club moeten uitwijken naar een ander stadion. Vooralsnog is dat het stadion van ADO Den Haag.
.
Geen thuissfeertje dus in dit lastige treffen. AZ staat er na de 0-0 in Odessa het best voor, maar dat er geen uit-goal werd gemaakt zorgt voor een precaire situatie. AZ is niet het soort ploeg dat gericht is op het houden van de nul, al lukte dat wel in de eerste twee eredivisiewedstrijden van dit seizoen. Mariupol heeft uit zijn drie binnenlandse matches van het prille seizoen vier punten gehaald en incasseerde telkens minstens een tegengoal.

Dinamo Tbilisi – Feyenoord

Zit Feyenoord na de 4-0 thuiszege op Tbilisi op rozen? Je zou zeggen van wel, maar de schrik zit erin na die enorme domper tegen Trencin, precies een jaar geleden in de Europa League. Toen gingen de Rotterdammers uit tegen een onbekende tegenstander zelf met 4-0 onderuit. En Dinamo Tbilisi is een wat gerenommeerdere tegenstander. Na 22 speelronden staat de club bovenaan de nationale competitie, mede dankzij acht zeges na elkaar. Maar de selectie is ogenschijnlijk niet al te indrukwekkend. Zo is er geen enkele actieve international aanwezig, op enkele Georgische jeugdinternationals na.

Europa League PSV – Haugesund

De huidige nummer acht van de Noorse competitie, dat is Haugesund. Afgelopen weekend verloor de club van nummer elf Ranheim en de afgelopen drie uitduels in eigen land leverden geen enkele overwinning op. PSV hoort dit klusje in de Europa League te klaren, al zoekt trainer Mark van Bommel nog naar balans tussen de veelbelovende voorhoede (Berghuis, Lozano, Malen) en de kwetsbaardere achterhoede.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Wedden? Alle drie Nederlandse clubs zijn de overweldigende favoriet om de volgende ronde van de Europa League te behalen. Kwalificatie door AZ noteert 1.18, voor Feyenoord en PSV kun je daar niet eens meer op inzetten. Van PSV verwachten we wel een beetje vuurwerk, we tippen minstens drie Eindhovense goals op 2.55.

Back To Top