Skip to content

Vandaag om 20:30 uur begint de return van Ajax tegen PAOK. De Nederlandse kampioen speelt tegen de Griekse kampioen om een plek in de play-offs van de Champions League. Vorige week werd het in Thessaloniki 2-2, zodat Ajax in eigen huis genoeg heeft aan een gelijkspel met kleine cijfers.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Seizoen Ajax in volle gang

In de Nederlandse eredivisie is Ajax inmiddels twee speelronden onderweg, waarin vier punten werden behaald en geleidelijk aan nieuwe automatismen wordt geslepen. Zes spelers maakten die duels van begin tot eind mee, wat ook aangeeft dat trainer Erik ten Hag nog niet klaar is met de zoektocht. Alhoewel het seizoen dus direct in vliegende vaart is begonnen voor Ajax, dat komende zondag ook alweer tegen VVV aantreedt voor de vijfde match binnen twee weken, is de opbouw van wedstrijdritme in Amsterdams voordeel. PAOK moet namelijk nog wachten op het nieuwe Griekse voetbalseizoen en is dus zo bekeken wat roestiger.

Ajax – PAOK Champions League

De heenwedstrijd was een voorbode van wat we in Amsterdam mogen verwachten. Heen bouwde Ajax reeds een aardig aandeel qua balbezit op: 68 procent. In de Johan Cruijff Arena zal dat cijfer vermoedelijk nog wat hoger komen te liggen. Ajax kwam in Griekenland tot zeventien schoten waarvan zes zuiver op goal gemikt, de Grieken tot zeven schoten waarvan drie on target.

PAOK was in het tweede deel van de eerste helft overheersend, terwijl Ajax de hele tweede helft flink wat druk uitoefende. In zijn kampioensjaar kreeg PAOK vorig seizoen geen enkele keer twee tegentreffers om de oren en hield het in tien van de vijftien thuisduels een clean sheet. Dat geeft al aan dat het huidige Ajax toch van een ander kaliber is dan de Grieken gewend zijn.

Kans Lisandro Martinez

Afgelopen weekend verrekte Noussair Mazraoui een bilspier en hij start daardoor wellicht niet in de basis. Nieuwe aanwinst Lisandro Martinez krijgt in dat geval misschien een kans om zich op het middenveld van Ajax te bewijzen. Hij heeft ook al als linksback en centraal achterin gefungeerd. De kans lijkt groot dat Dusan Tadic als spits begint, wat vorig jaar in de Europese duels gebruikelijk was. En Kasper Dolberg heeft te weinig laten zien om die plek op te kunnen eisen.

Voorspellingen Ajax – PAOK

Wedden? Ajax staat voor winst op 1.33, gelijkspel noteert 5.00 en winst PAOK op 8.50. We verwachten dat Ajax thuis wel wint maar ook het doel niet schoon houdt. Kortom, we tippen winst van Ajax en dat beide teams scoren met een quotering van 2.75.

Back To Top