Skip to content

Zondag in de Eredivisie staan om 16:45 uur AZ en Groningen tegenover elkaar. De thuisploeg staat bovenaan de Eredivisie ranglijst met de maximale zes punten en nog geen enkele tegengoal. De bezoekers uit het hoge noorden staan elfde met drie punten. Ook deze wedstrijd wordt, gezien de instorting van een deel van het Alkmaarse stadion, gespeeld in het onderkomen van ADO Den Haag.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Myron Boadu talent van AZ

Talentenfabriek AZ Alkmaar draait weer overuren. Vorig jaar zagen we al een paar glimpen van het talent van Myron Boadu, tot hij na een paar weken een zware blessure opliep. Dat hij prima is hersteld blijkt uit zijn optreden in de eerste twee speelronden. Met een goal en drie assists speelt hij zichzelf nadrukkelijk in het vizier van bondscoach Ronald Koeman. Het zal, nieuwe pech buiten beschouwing gelaten, niet zo lang duren voordat Boadu in elk geval zijn naam terug zal vinden in de voorlopige selectie van Oranje. Zoveel concurrentie is er namelijk momenteel niet voorin.

Ritsu Doan topper van FC Groningen

FC Groningen verkeerde een groot deel van vorig seizoen in degradatienood, tot het na de winterstop begon te lopen. Daarbij werd veel krediet toebedeeld aan Ritsu Doan en de Japanner werd op zijn beurt weer in verband gebracht met diverse grote clubs. Technisch vermogen heeft Doan in overvloed, maar hij moet nog de stap zetten naar dat omzetten in rendement. Aan de andere kant is het als aanvallende middenvelder lastig om assists te geven als de spits ze er niet in ramt. En die spits, Kaj Sierhuis, maakt tot nu toe geen hele beste indruk.

Inspanningen AZ in Europa League

AZ kreeg donderdag in het kader van de Europa League-voorrondes nog Mariupol op bezoek en zette de Oekraïners met 4-0 opzij. Leuk voor de fans en penningmeester, maar met het oog op de competitie zijn zulke extra wedstrijden niet altijd even welkom. De statistieken tonen dat het voor ploegen die daar qua breedte niet op gebouwd zijn heel lastig is om Europese inspanningen te combineren met binnenlandse. Wat dat betreft is het een meevaller dat het nu twee “thuisduels” (weliswaar in Den Haag) op rij betreft.

AZ – FC Groningen voorspellen

AZ won vijf van de vorige zes ontmoetingen met FC Groningen en speelde eenmaal gelijk (totaal doelsaldo 16-6). In Alkmaar won het vier van de vorige zes duels tegen de noorderlingen (tweemaal gelijk).

Wedden op Eredivisie voetbal: Winst AZ staat genoteerd op 1.41, gelijkspel op 4.75 en de quotering voor FC Groningen is 7.00. ‘Beide teams scoren’ noteert 1.72.

Back To Top