Skip to content

Donderdagavond kunnen PSV (19:00 uur, live op tv bij SBS9), Feyenoord (19:30, live bij Veronica) en AZ (19:30, live online bij Kijk.nl) zichzelf over de drempel van de Europa League helpen. De eerste twee staan er uitstekend voor, maar AZ zal het na de 1-1 thuis tegen Antwerp nog knap lastig krijgen. Toch hebben we vertrouwen in de Alkmaarders.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Apollon – PSV Europa League

PSV neemt een 3-0 thuiszege mee naar Cyprus en treedt daar aan tegen Apollon Limassol. Het verhaal van PSV is dit seizoen dat het de aanvalslinie nog aan de praat moet krijgen. Steven Bergwijn, Bruma en Donyell Malen kunnen voorin veel gevaar en dynamiek creëren, terwijl ook Cody Gakpo en Erick Gutierrez de nodige voorwaartse dreiging in zich hebben. De voornaamste taak van trainer Mark van Bommel is om de onderlinge samenwerking tussen de creatieve en scorende pionnen te finetunen.

Kostas Mitroglou mag vermoedelijk starten

Bergwijn is vanwege fysieke klachten niet meegegaan naar Cyprus en de inzet van Jorrit Hendrix is met vraagtekens omhangen. Ook Bruma zal bij PSV ontbreken en de om een of andere reden tot captain benoemde Ibrahim Afellay zal vooralsnog ook niet zijn eerste minuten na zijn rentree bij PSV maken. De lijst met afwezigen is te groot om op te sommen. Het resultaat is dat nieuwe spits Kostas Mitroglou vermoedelijk mag starten.

Hapoel – Feyenoord: alleen resultaat telt

Ook Feyenoord heeft al een 3-0 op zak en gaat op bezoek bij Hapoel Beer Sheva in Israël. Trainer Jaap Stam waarschuwt de meereizende of tv-kijkende supporters dat deze uitwedstrijd puur in het teken van resultaat zal staan. “Een bal de woestijn in schieten als het even nodig is? Ja, dat kan wel een optie zijn”, zo geeft de voormalige topverdediger aan. En dat van die woestijn is nog echt mogelijk ook, want het Turner Stadion bevindt zich in de nabijheid van de Negev Woestijn. De temperatuur zal tegen de dertig graden Celsius zijn.

Antwerp – AZ: fit aan start in Europa League return

AZ Alkmaar zal in en tegen Antwerp minstens eenmaal moeten scoren, want de Belgen weten dat hun in de uitmatch gescoorde goal dubbel telt. Meevallertje is dat de spelersgroep fit afreist naar België, wat mede het gevolg is van de beslissing van de KNVB om de Europees spelende clubs afgelopen weekend vrijaf te geven. “Alleen Joris Kramer is niet met ons mee. Verder is iedereen goed uit de training van dinsdag gekomen”, zegt trainer Arne Slot.

De heenwedstrijd biedt volgens hem aanknopingspunten: “Verdedigend moet het net iets beter. Al lukte het ons in grote delen van de wedstrijd om Antwerp ver bij onze goal weg te houden. Het lag heel dicht bij elkaar, ook al zijn beide teams compleet verschillend.”

Europa League voorspellen

Wedden? Antwerp noteert 2.50 voor de winst, gelijkspel 3.35 en AZ 2.65. Interessant is ook de markt voor wie zich kwalificeert. De Belgen noteren 1.80 en AZ 1.98. We verwachten dat de aanvallende talenten van AZ zich laten gelden: minstens twee goals voor de Alkmaarders noteert bij bookmakers 2.63.

Back To Top