Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt Ajax – APOEL thuis in de Johan Cruijff Arena. Vorige week bleef het in Nicosia 0-0 in een duel waarin zeker Ajax zich niet van zijn beste kant liet zien. Sindsdien hadden beide ploegen een hele week rust.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax in Champions League geen schim van vorig seizoen

Zal een extra trainingsweekje, met alleen maar de focus op dit cruciale duel, de kampioen van Nederland goed hebben gedaan? In de uitwedstrijd ging er van alles mis en was Ajax geen schim van de wonderploeg die vorig seizoen met oogstrelend voetbal de halve finale van de Champions League bereikte. Zo bezien mag het zich gelukkig prijzen dat het zonder kleerscheuren uit Cyprus vertrok.

Mogelijk Edson Alvarez in actie

Ten opzichte van die wedstrijd zullen Noussair Mazraoui (kreeg rood) en Donny van de Beek (blessure) ontbreken. Daar staat tegenover dat Quincy Promes is hersteld van een enkelblessure. Eventueel komt nieuweling Edson Alvarez in actie. Trainer Erik ten Hag had lovende woorden over voor de Mexicaan: “Hij bevalt mij zeker. Alvarez is een rechtermiddenvelder met een groot bereik en een hoog ritme.”

Daley Blind op middenveld

Wie Ten Hag ook gebruikt, hij weet dat de middenlinie een zorgenkindje is. Vorig seizoen waren De Jong, Van de Beek en Schöne vaste klanten. Twee van de drie zijn verkocht en Van de Beek zal dus ook ontbreken. De kans lijkt groot dat Daley Blind in het midden begint. “Ik ben dit seizoen begonnen met Blind op het middenveld, omdat ik een kop nodig heb. Een strateeg”, zo prijst Ten Hag de veteraan.

Ajax – APOEL Champions League voorspellen

Het wordt de 400e Europese wedstrijd van Ajax. De teller staat op 194 zeges, 89 keer gelijk en 116 nederlagen. APOEL is een groentje op dat gebied, al wist de Cypriotische club in 2001 wel verrassend genoeg de kwartfinale van de Champions League te bereiken. In de twee vorige voorronden won het zijn uitduels en in de binnenlandse competitie ging het in negen van de elf uitduels met drie punten naar huis. Een dreumes is APOEL dus zeker niet, zoals vorige week ook duidelijk werd, maar als er iets van de krachten van vorig jaar loskomen, lijkt het wel mogelijk om de klus in eigen huis met een geriefelijke marge te klaren.

Wedden op voetbal? Ajax noteert voor de winst 1.17, gelijkspel 6.75 en APOEL 14.00. We tippen dat het bij rust gelijk is en dat Ajax uiteindelijk wint. Draw/Ajax noteert bij bookmakers 4.40.

Back To Top