Skip to content

SC Heerenveen – Fortuna Sittard | Zaterdag 31 augustus om 18:30 uur speelt Heerenveen thuis tegen Fortuna. De Friese gastheren staan tiende met vijf punten uit vier duels, de gasten uit Limburg hebben een speelronde minder achter de rug en staan laatste met één punt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Tijd dat Fortuna wedstrijd wint

Dat Fortuna Sittard het dit Eredivisie seizoen lastig zou krijgen hadden de meeste kenners wel voorzien. En zolang er nog genoeg andere clubs op schootsafstand blijven hoeven de noodklokken niet geluid te worden. Maar het moet natuurlijk niet nog veel langer blijven duren voordat de eerste competitiezege van het seizoen wordt behaald. De vraag is daarbij echter op welke spelers Fortuna moet leunen om dit seizoen het hoofd boven water te houden. In de eerste drie speelronden waren er niet zoveel aanknopingspunten te vinden. Mark Diemers doet zijn best iets te creëren voor de mannen voorin en Vitalie Damascan heeft er twee in liggen. Dat was op basis van drie zuivere doelpogingen, dus die ratio gaat de Roemeen niet kunnen vasthouden.

Heerenveen ook nog zonder zege

Bij sc Heerenveen beginnen de twijfels ook een beetje toe te slaan na drie speelronden op rij zonder zege en met name na de 2-0 nederlaag tegen FC Emmen. Spits Jens Odgaard kan tot nu toe het vertrouwen van de trainer niet waarmaken (nul goals). Gelukkig strijkt er in Friesland regelmatig een Scandinavisch talent neer en ditmaal neemt Ibrahim Desevic die rol op zich. Hij is met twee treffers momenteel de clubtopscorer, al zal hij dat niet blijven, want hij is immers een verdediger.

SC Heerenveen – Fortuna Sittard Eredivisie

Heerenveen won vijf van de vorige zes onderlinge duels en verloor er eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 18-6 – niet zo’n heel relevant getal overigens, want tot vorig seizoen waren deze clubs elkaar zestien jaar niet tegen gekomen. Wel veelzeggend is dat Fortuna Sittard zijn tien vorige uitwedstrijden in de Eredivisie verloor en dat het in negen van die tien minstens drie tegengoals kreeg. Heerenveen is zes thuisduels op rij in de competitie ongeslagen.

Friese knuffelclub

Lukt het Heerenveen weer om, in de woorden van directeur Cees Roozemond, een ‘knuffelclub’ te worden? Dat is zijn doel: “Waar kenmerkte Heerenveen zich nou altijd door? Vermaak. Wij zijn lange tijd de grootste knuffelclub van Nederland geweest”, zo zegt hij. Laten de Friese boys dan maar eens beginnen met een wervelende show tegen Fortuna.

Wedden op Eredivisie Heerenveen – Fortuna? sc Heerenveen staat voor de winst op 1.50, gelijkspel noteert bij bookmakers 4.50 en winst Fortuna 5.60. De beste tip is dat beide teams gaan scoren @1.60.

Back To Top