Skip to content

Vandaag komen AZ, Feyenoord en PSV in actie in de laatste voorronde van de Europa League. Hun tegenstanders zijn respectievelijk Antwerpen (vanaf 20:30 uur), Hapoel Beer Sheva (19:30) en Apollon Limassol (20:30). Alle drie de Nederlandse ploegen zijn favoriet voor de winst.

De wedstrijden van Feyenoord en PSV zijn live op tv te zien bij SBS 9 en Veronica. De wedstrijd AZ – Antwerp wordt niet live uitgezonden. Je kunt dat duel live stream bij Talpa (Kijk) volgen of na afloop van PSV – Apollon de uitgebreide samenvatting op Veronica kijken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

AZ – Antwerp: Slot waakt voor stugge ploeg

AZ-trainer Arne Slot stelt zijn Belgische tegenstander aldus aan ons voor: “Het is een ploeg die Viktoria Plzen heeft uitgeschakeld, een ploeg uit de Champions League-voorronde. Het is een ervaren ploeg, met veel oudere jongens, die hun sporen verdiend hebben. Bolat is toch bekend, Mbokani ook. Refaelov vind ik een heel goeie speler, een creatieve jongen. Dus ja, het is een stugge ploeg.”

Antwerp fans in stadion FC Twente niet welkom

Vanwege de renovatiewerkzaamheden aan het eigen stadion werkt AZ Alkmaar deze thuismatch af in De Grolsch Veste van FC Twente. De gemeente heeft beslist dat er geen fans van Antwerpen welkom zijn. Slot verwacht dat de opponent inzakt rond het eigen strafschopgebied en dat AZ daardoor een royaal balbezitpercentage zal opbouwen. De Alkmaarders hebben de technisch behepte spelers in huis om vervolgens het balletje snel te laten circuleren.

Feyenoord – Beer Sheva Europa League

En hoe zit het met Beer Sheva uit Israël, heeft Feyenoord coach Jaap Stam daar een helder beeld van? “Het zijn technisch vaardige spelers, die ook redelijk rap zijn”, vertelt de voormalige verdediger. “Ze staan vaak compact om er in de omschakeling uit te komen. De trainer wisselt bovendien vaak van systeem, waar we ook mee om moeten gaan”.

Jaap Stam tikkeltje geïrriteerd

Stam is niet zo tevreden over de fitheid van de aangetrokken spelers. Dat feit, plus dat hij dat in de persconferentie zo expliciet aanstipt, wijst op de nodige wrijving tussen de nieuwbakken trainer en de Feyenoord directie.

PSV – Apollon Limassol: oppassen geblazen

Apollon uit Cyprus kent inmiddels weinig geheimen meer voor PSV-trainer Mark van Bommel. Hij verwacht dat de club op elk geval één front de meerdere is van de Brabanders: “Apollon is een hele ervaren ploeg met een spelersgroep van gemiddeld zo’n 29 jaar. Ze hebben, zeker achterin, zo’n zeven jaar meer trainingen en wedstrijden in de benen dan onze aanvallers. Daar moeten wij mee omgaan.” De club heeft zich al van drie tegenstanders weten te ontdoen: Kauno Zalgiris, Shamrock Rovers en Austria Wien.

Voorspellingen Europa League PSV, AZ en Feyenoord

Wedden? AZ staat voor de winst op 1.78, gelijkspel noteert 3.60 en winst Antwerp 4.20. Quotering Feyenoord is 1.30, gelijkspel 5.00 en winst Beer Sheva 8.50. Winst van PSV krijgt odds van 1.35 mee, gelijkspel 4.90 en een zege van Apollon Limassol 7.00.

Back To Top