Skip to content

Het gaat nu heel waarschijnlijk echt gebeuren: Ajax verkoopt Kasper Dolberg en PSV doet Hirving Lozano van de hand. Zij gaan bedragen opleveren die in de nationale competitie bij uitgaande transfers niet zo vaak voorkomen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Kasper Dolberg naar Nice

Volgens de Telegraaf zal Dolberg naar het Franse Nice gaan en levert dat Ajax circa 20 miljoen euro op. De 21-jarige Deen brak door in het seizoen 2016-2017, een jaar dat eindigde met de verloren finale van de Europa League. Sindsdien wist hij geen basisplek op te eisen en de keren dat hij wel in het veld kwam, maakte hij een wankele en onfitte indruk. Hij werd aanvankelijk geroemd om zijn techniek en onverstoorbaarheid, maar plots kreeg hij geen bal meer onder controle, en werd zijn stoïcijnse uitstraling geïnterpreteerd als onverschilligheid en gebrek aan ijzeren wil om te winnen.

45 goals voor Ajax

De teller staat voor Dolberg op 119 duels en 45 goals voor Ajax. Dat zijn er elf meer dan Hirving Lozano, die in de zomer van 2017 neerstreek in Eindhoven en in 60 Eredivisiewedstrijden 34 goals maakte. Ook bij de Mexicaan worden vraagtekens geplaatst over zijn instelling en dan in het bijzonder zijn wil om defensieve arbeid te leveren. ‘Chucky’ kreeg de afgelopen drie duels van PSV geen speeltijd meer van trainer Mark van Bommel.

Transfer Hirving Lozano: kassa voor PSV

Het Italiaanse Napoli heeft zo’n 42 miljoen euro over voor de Mexicaanse international. Dat zou voor PSV een clubrecord opleveren en voor de Italianen is dat de duurste inkomende speler. De piek ligt bij PSV momenteel bij de 34 miljoen voor Memphis Depay in 2015. Het eredivisierecord is recent gevestigd door Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong (85 en 75 miljoen). Nog maar twaalf keer werd er minstens 20 miljoen besteed aan een eredivisiekracht.

Ritsu Doan of Jeremain Lens?

Ajax hoeft niet direct een nieuwe aanvaller aan te trekken, aangezien Dolberg toch al steeds minder in de plannen voorkwam. Bij PSV ligt dat anders. Ritsu Doan wordt vaak genoemd, al is de 21-jarige Japanner ondanks zijn fluwelen balbehandeling nog niet zo productief qua goals en assists. Gaat PSV voor een ervaren rot, dan lijkt Jeremain Lens de topkandidaat.

Back To Top