Skip to content

Eredivisie Heracles Almelo- Vitesse, zaterdag 19:45 uur. De Tukkers zijn niet best gestart en hebben na drie duels slechts één punt. De Gelderlanders zijn een van de zes koplopers met zeven punten en een ongeslagen status.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vitesse start Eredivisie goed

Dat Vitesse zo hoog staat is best opmerkelijk. De onderliggende cijfers van de club uit Arnhem zijn namelijk nog niet zo overtuigend. Zo staat Vitesse twaalfde wat betreft meeste schoten tegen en moet het qua balbezit alleen VVV achter zich dulden. Misschien is dat de hand van de Russische trainer Slutsky die steeds duidelijker wordt. Veel tackles uitdelen doet Vitesse dan weer wel (derde op die lijst).

Korte passes Heraclieden

Heracles staat tamelijk hoog wat betreft balbezit (vijfde met bijna 54 procent) en passnauwkeurigheid (ook vijfde met bijna 83 procent). Bij deze cijfers past dat de club uit Almelo veel korte passes geeft, alleen Ajax en AZ versturen er gemiddeld per match meer.

Vorm Heracles niet best

Maar, zo weet men daar in het oosten van het land ook wel, voetbal is geen jurysport en de bal hebben kan als je er geen gevaar mee sticht ook tegen je gaan werken. Heracles Almelo moet bovendien opereren zonder Tim Breukers, Sebastian Jakubiak, Mohammed Osman en Jesper Dros, terwijl de gasten alleen zonder Hillary Gong in de bus arriveren. Hopelijk voor Heracles vergeten zij de slechte vorm mee te nemen naar het Erve Asito stadion (de nieuwe naam waartegen begrijpelijk veel verzet kwam), want rekenen we het staartje van vorig seizoen mee, dan staat Heracles Almelo op zeven nederlagen in acht speelronden.

Heracles Almelo – Vitesse onderling

Vitesse won de helft van de laatste zes onderlinge confrontaties, Heracles eentje. Het doelsaldo is 4-10 in Gelders voordeel. Wel won Heracles twee van de laatste zes keer dat Vitesse op bezoek kwam en speelde het tweemaal gelijk (totale doelsaldo 9-8). In zijn vier vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie stond Heracles bij rust al achter en verloor het uiteindelijk ook, terwijl in zeven van de vorige acht speelronden minstens twee tegentreffers werden opgelopen.

De voorspellingen

Wedden op Eredivisie Heracles – Vitesse? Heracles staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 3.20, gelijkspel op 3.95 en Vitesse noteert 2.00. Het gelijkspel klinkt met die quotering interessant, maar het kan nog hoger met behoud van realisme: gelijk en beide teams scoren @4.50.

Back To Top