Skip to content

Vandaag, maandag 9 september om 20:45 uur, speelt Estland – Nederland. Oranje heeft na drie speelronden zes punten in groep C, Estland heeft al vier duels achter de rug en wacht nog op de eerste punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Nederland op weg naar EK voetbal

Het kan een zeer belangrijke avond worden op weg naar het Europees kampioenschap. De nummers een en twee van de groep krijgen een EK ticket. Noord-Ierland heeft momenteel uit vier duels 12 punten en speelt tegelijkertijd thuis tegen Duitsland. Als Duitsland en Oranje hun matches winnen, wipt Duitsland in de stand over de Noord-Ieren heen naar plek één. Nederland blijft dan derde met negen punten uit vier duels, maar heeft dan wel Noord-Ierland (met dan 12 uit 5 duels) in het vizier. In de onderlinge wedstrijden met Noord-Ierland kan dan de beslissende marge worden gepakt.

Oranje moet focus houden

Maar eerst is de blik gericht op Estland, waartegen Nederland een balans heeft van drie zeges en één gelijkspel. Dat puntverlies was in de laatste onderlinge wedstrijd in september 2013: 2-2. Destijds had Oranje uit de zes eerdere kwalificatiewedstrijden de maximale 18 punten gehaald en was de focus wellicht niet maximaal. Na de mooie 2-4 uitzege op Duitsland van afgelopen vrijdag is dat ook een gevaar. Want puntverlies is daardoor niet per se desastreus, ervan uitgaande dat de Noord-Ieren in hun komende vier duels (allemaal tegen Duitsland en Oranje) geen resultaten meer gaan behalen.

Estland houdt thuis schade beperkt

Estland hield in zijn twee vorige thuisduels de schade beperkt: 1-2 tegen Noord-Ierland en 1-2 tegen Wit-Rusland. Ook in de Nations League gingen de Esten thuis geen enkele keer keihard onderuit: gelijk tegen Hongarije (3-3) en de kleinst mogelijke nederlagen tegen Finland en Griekenland. Hofleverancier van de selectie is Flora Talinn, de nummer drie van vorig jaar in de competitie van Estland. Geen enkele Est speelt bij een Europese club met enig aanzien. Ragnar Klavan, nu 33 jaar, kwam voorheen uit voor AZ Alkmaar en Liverpool en is nu neergestreken bij Cagliari.

Estland – Nederland: Promes of Malen?

Nederland speelt onder coach Ronald Koeman in een zeer vaste samenstelling. Uit tegen Duitsland was de enige uitzondering dat Quincy Promes startte op de plek van Steven Bergwijn en de reden was simpel: de PSV-speler was geblesseerd. Donyell Malen debuteerde voor Oranje en pakte gelijk een goaltje mee. Zal Koeman hem op de plek van Promes zetten? Promes is bereid om ook vuil werk achterin op te knappen maar tegen Estland is dat vermoedelijk niet al te vaak nodig.

Wedden? Estland staat op 36.00, gelijkspel op @14.00 en Nederland noteert 1.07 voor de winst. Estland is al een tijdje thuis niet met een grote score verslagen. We tippen dat Oranje minder dan 4 goals maakt op 1.50.

Back To Top