Skip to content

Hoe staat Oranje er na de zomerstop voor? We lieten het Nederlands elftal vorig jaar achter in de finale van de Nations League, het nieuwe landentoernooi dat uiteindelijk werd gewonnen door Portugal. Oranje maakte in dat ultieme duel een fletse en machteloze indruk. Redelijk stabiel achterin, wat ook kwam doordat Portugal afwachtend speelde, maar tandeloos voorin.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Selectie Nederlands elftal vrijwel hetzelfde

De selectie van Oranje is niet noemenswaardig veranderd. Tien van de elf man die toen in de basis stonden zouden nu weer aan de start kunnen verschijnen. Alleen Steven Bergwijn (PSV) is vanwege een blessure absent en de toenmalige invaller Donny van de Beek is er nu ook niet bij. Een andere invaller in die finale was Quincy Promes en er is een kans dat de Ajacied de plek van Bergwijn inneemt.

Vreemde kijk Ronald Koeman

Vreemd genoeg noemt bondscoach Ronald Koeman het treffen met Duitsland te Hamburg ‘niet cruciaal’. Dat is de wedstrijd wel: een zege zou Nederland enorm veel helpen het behalen van het doel: plaatsing voor het EK voetbal 2020. Omgekeerd kan puntverlies de nadelige marge richting Noord-Ierland (nu al negen stuks) zo groot laten worden dat er lichte paniek toeslaat.

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong

Nederland verloor de thuiswedstrijd tegen de Duitsers en een van de sleutelspelers was Leroy Sané. De kracht van Manchester City is nu afwezig. Sinds juni hebben Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong een nieuwe werkgever en beide jongelingen moeten zich nog aanpassen aan de nieuwe situatie, nieuwe posities en nieuwe taken. Voor Koeman geen reden om ze tijdelijk niet te selecteren: “Zowel De Jong als De Ligt heeft genoeg kwaliteit om hier doorheen te voetballen.”

Memphis Depay in vorm

Een speler waar het momenteel wel heel lekker mee gaat is Memphis Depay. Hij is met Lyon flitsend begonnen aan de Franse competitie en staat daarin op vier treffers in vier duels. Hij heeft daar een nieuwe trainer en een nieuw huis en voelt zich nu gesetteld in Frankrijk. Zijn doelen zijn helder: “Ik ben gefocust en wil het beste uit mezelf halen. Ik probeer dezelfde speler te blijven qua stijl, maar te werken aan concentratie.” Een van zijn inspiratiebronnen staat nu bij hem op het veld: “Ik wil graag in de voetsporen van Virgil van Dijk treden. Nog eens de beste van de wereld worden.”

Back To Top