Skip to content

Eredivisie | Hakim Ziyech speelt interlands voor het Marokkaanse elftal, maar voor de gemeente Dronten is dat geen reden om de aanvallende middenvelder van Ajax niet meer te beschouwen als een kind van de stad. Het is mogelijk dat er bij het stadhuis van Dronten een standbeeld van de balvaardige speler verrijst.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Standbeeld Hakim Ziyech in Dronten?

De ambtenaren van de Flevolandse plaats hebben een enquête naar inwoners gestuurd. Een van de vragen is welke symbolen volgens hen geschikt zijn om Dronten te representeren. Walibi is een mogelijk antwoord en wie niet zo van dat pretpark houdt kan ook het festival Lowlands aanmerken of anders de Meerpaaldagen. Wie weet leggen ze het allemaal af tegen Ziyech en zal zijn beeltenis in de nabije toekomst in de publiekshal van het stadhuis prijken.

PEC Zwolle: Ongeluk dronken John Stegeman

In Zwolle zal er niet zo snel een of ander eerbetoon aan PEC-trainer John Stegeman verschijnen. Afgelopen donderdag reed hij in Apeldoorn tegen een lantaarnpaal. Hij had driemaal meer gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de politie. De club heeft in een persverklaring laten weten een boete op te leggen en Stegeman zelf zal bij diverse maatschappelijke acties van PEC Zwolle opdraven om weer het goede voorbeeld te geven. Dat begon maandagavond met een sponsorbijeenkomst waarop 350 geldschieters een excuus van hem verwachten.

Erick Gutiérrez breekt hand

Tot slot nog positief nieuws over Erick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder van PSV liep tijdens een training met het nationale team een breuk in zijn rechterhand op en is daar inmiddels aan geopereerd. Hij keert spoedig terug naar Eindhoven en naar verwachting kan hij dan binnen een week aansluiten bij de trainingen.

Guti blijft in basis PSV

Guti begon vorig jaar flitsend bij PSV maar kwam daarna plots niet meer voor in de plannen van trainer Mark van Bommel. Toen ook nog een transfer van zijn landgenoot en vriend Hirving Lozano onvermijdelijk bleek ging het er grauw uitzien voor hem. Maar hij kwam dit seizoen al elfmaal uit voor de Brabanders en heeft zeker de potentie om in de basis te blijven en later ook een lekkere transfersom voor PSV te beklinken.

Er komen belangrijke wedstrijden aan voor de Eredivisie nummer twee van vorig seizoen: de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal (19 september) en de kraker tegen Ajax (22 september).

Back To Top