Skip to content
Chelsea - Ajax Champions League: gelijkspel vandaag in Londen

Chelsea – Ajax Champions League | Vandaag om 21:00 uur speelt Ajax tegen Chelsea en de Amsterdammers hebben in Londen een resultaat nodig om op koers te blijven voor overwintering in de Champions League. Ajax heeft evenals de Engelse club zes punten, Valencia staat derde met vier punten en Lille heeft er eentje.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax had thuis tegen Chelsea niet hoeven verliezen

Twee weken terug ging Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena met 0-1 onderuit tegen het vrij jeugdige Chelsea, dat vanwege een straf van de bond UEFA even de hand op de knip moet houden wat betreft transfers. Het was een vrij gelijkwaardige strijd en alles had anders kunnen lopen als een inzet van Promes niet buitenspel was verklaard. Maar onverdiend kon de Londense zege niet worden genoemd. De Ajacieden kwamen tot slechts twee zuivere doelpogingen, terwijl dat in de Eredivisie gemiddeld negenmaal lukt.

Kaarten dit seizoen anders geschud

Ook de meest die-hard Ajaxsupporter beseft dat de eerdere twee zeges van Ajax, beide met 3-0, met enig fortuin tot stand kwamen. De Europese kaarten zijn na het vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne nu eenmaal anders geschud en dit Ajax kan tegenstanders van dit kaliber niet meer zo constant vastpinnen rond het eigen strafschopgebied. Chelsea heeft in zijn eerste drie speelronden gemiddeld tegen de negen schoten op goal tegen moeten dulden, Ajax tegen de zestien.

Voorspelling Chelsea – Ajax Champions League

Chelsea heeft zeven van zijn acht vorige wedstrijden (in alle competities) gewonnen. De reeks werd onderbroken door uitschakeling in de League Cup, de tweede beker van Engeland, tegen Manchester United. Daar ligt niemand wakker van – het schept wat ruimte op de speelkalender voor the Blues. Trainer Frank Lampard, een legendarische ex-speler van Chelsea, kan vermoedelijk weer beschikken over N’Golo Kante en Ross Barkley.

Ajax heeft zijn laatste vijf uitwedstrijden in het miljardenbal gewonnen en ging in zijn vier eerdere uitduels in dit toernooi nog nooit onderuit. Chelsea staat daarentegen tegen Nederlandse clubs op drie uit drie (in 1999-2000 won het tweemaal van Feyenoord).

Gelijkspel en beide teams scoren

Wedden | Chelsea noteert bij bookmakers 1.87 voor de winst, gelijkspel noteert 3.95 en winst Ajax heeft een quotering van 4.10. Chelsea en Ajax zijn aan elkaar gewaagd en zijn normaliter betrokken bij doelpuntrijke duels. Wij verwachten daarom een gelijkspel waarbij beide teams scoren @4.50.

Back To Top