Skip to content

In de twaalfde speelronde van de Eredivisie heeft PSV alweer averij opgelopen. Voor de derde wedstrijd op rij kwamen de mannen van coach Mark van Bommel niet tot winst. In de slotfase trokken de Brabanders er tegen Sparta nog een gelijkspel uit: 2-2. Ajax versloeg PEC Zwolle en verhoogde de voorsprong op PSV daardoor tot acht punten (en een veel beter doelsaldo).

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PEC Zwolle – Ajax 2-4

Gaat Ajax op zijn gemakkie een nieuwe landstitel binnen slepen? Een van de grootste vijanden van de Amsterdamse landskampioenen is gemakzucht. Want na de vroege voorsprong van 0-3 (in de twintigste minuut maakte Quincy Promes de derde) trad er een zorgwekkende verslapping op. Oké, de krachten sparen met het oog op het treffen met Chelsea in de Champions League is geen gek idee. Maar tussen de 20e en 88e minuut kwam Ajax tot maar één zuivere doelpoging, terwijl PEC Zwolle wel overtuigend aandrong en pas in de slotfase definitief bezweek.

Wisselbeleid Erik ten Hag

Ten Hag vond het allemaal wel meevallen en stak de hand in eigen boezem wat betreft zijn rol bij het wisselbeleid. Alvarez liep met een blessure rond en Ten Hag had niet snel genoeg de ernst daarvan in de gaten, waardoor het minuten duurde voordat hij Gravenberch het veld in stuurde. Juist in die periode, waarin Ajax effectief met tien man speelde, maakte Zwolle een treffer. “Het team heeft het hoofd koel gehouden”, zo complimenteerde hij zijn boys.

Sparta – PSV 2-2

Net als vorig seizoen is PSV weer bedreven in toeslaan in de laatste minuten. Kijken we naar goals die vanaf de 80e minuut worden gemaakt, dan staat PSV momenteel op 7-2, de beste score van alle eredivisieclubs. Maar in dit geval leidt de treffer van Cody Gakpo tot weinig vreugde. Zonder Donyell Malen en Steven Berghuis gaat het voorin toch wat moeizaam bij PSV, terwijl in de vorige drie binnenlandse matches negen tegentreffers zijn geïncasseerd.

“We wisten precies wat Sparta zou doen, dat hadden we uitvoerig en goed besproken. Maar de uitvoering was niet hoe we het vooraf hadden afgesproken en dan sta ik heel geïrriteerd langs de kant”, zo sprak Mark van Bommel. Vorig seizoen liet PSV in de eerste 17 speelronden slechts twee punten liggen, nu al twaalf.

Uitslagen Eredivisie speelronde 12

FC Emmen – Vitesse 2-1 (2-1)
FC Groningen – Willem II 2-0 (1-0)
FC Utrecht – Fortuna Sittard 6-0 (3-0)
VVV-Venlo – Feyenoord 0-3 (0-2)
ADO Den Haag – Heerenveen 1-1 (0-0)
RKC Waalwijk – Heracles 2-0 (1-0)
Sparta – PSV 2-2 (1-0)
AZ – FC Twente 3-0 (1-0)
PEC Zwolle – Ajax 2-4 (1-3)

Back To Top