Skip to content

Ajax heeft woensdagavond met 0-3 gewonnen in De Kuip van Feyenoord en bereikt daardoor de finale van de KNVB Beker. Door de winst blijven de Amsterdammers nog op drie fronten actief: de landstitel, de beker en de Champions League. Voor Feyenoord gaat het seizoenskaarsje nu uit – dat kan alleen nog met AZ strijden om plek drie in de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax wint en naar finale

De Amsterdamse gasten hadden duidelijk geleerd van de smadelijke 6-2 nederlaag die het vlak na de winterstop om de oren kreeg. Toen had iedereen het na afloop over de ‘restverdediging’, oftewel het verzuim om bij balverlies op de vijandelijke helft ervoor te zorgen dat de ruimtes tussen de linies niet te groot worden. Daar profiteerde Feyenoord toen ten volle van.

Toch maakte Feyenoord ook ditmaal aanspraak op een resultaat. Sam Larsson schoot in de openingsfase op de paal, Robin van Persie zag zijn schot geblokt worden door Matthijs de Ligt. Ajax liet zich niet uit de tent lokken en wachtte zijn kansjes af. Zoals de hoekschop vlak voor rust, die eigenlijk niet gegeven had moeten worden, want de bal werd achter de lijn gewerkt door Dusan Tadic. Maar dat verhinderde captain De Ligt niet om de bal keihard binnen te koppen.

Bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax 3-0

Vlak na rust was het alweer een spelhervatting waardoor Ajax de voorsprong verdubbelde. Na een hoekschop kreeg Feyenoord de bal niet weg, waarna Nicolás Tagliafico weer eens op de juiste plek stond om de beslissende tik te geven. De branie nam toe bij de gasten, die al vijf jaar op een prijs wachten, en in de 65e minuut kwamen ze vlot combinerend door de Feyenoordverdediging heen, zodat Donny van de Beek de derde aan kon tekenen.

Ten Hag: Automatismen terug

“We hebben veel geïnvesteerd in corners en dat heeft zich uitbetaald”, zegt de winnende trainer Erik ten Hag. De zwakke optredens van vlak na de winterstop zijn volgens hem nu verleden tijd. “We speelden toen bijvoorbeeld niet altijd in dezelfde samenstelling, dan vallen automatismen wat weg. Nu staat de ploeg er weer, wordt er met vertrouwen gespeeld en zijn de automatismen terug.”

Vanavond strijden AZ en Willem II om het andere finaleticket. De KNVB Beker finale staat 5 mei op het programma.

Voorspellingen Willem II – AZ

Wedden op de wedstrijd? De Alkmaarders zijn met een quotering van 1.64 dik favoriet voor de winst in Tilburg. Gokken op een zege voor Willem II levert je 4.60 x je inleg op bij een goede voorspelling. Denk je dat zowel Willem II als AZ scoort vanavond, zet dan in op de weddenschap ‘beide teams scoren’ die 1.58 noteert.

Back To Top