Skip to content

Vandaag om 20:45 uur speelt Feyenoord – Ajax in De Kuip in de halve finale van de KNVB Beker. Feyenoord greep de beker in 2016 en 2018, terwijl Ajax sinds 2010 wacht op deze prijs.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord – Ajax halve finale KNVB beker

In 2014 verloren de Amsterdammers in de finale van PEC Zwolle. Het steekt in Amsterdam: Feyenoord heeft sinds 2014 naast die twee nationale bekers ook de landstitel veroverd, met als leuk bonusje ook nog tweemaal de Johan Cruijff Schaal (supercup), terwijl Ajax al vijf jaar droog staat. Zo bekeken is Ajax na PSV en Feyenoord in het afgelopen lustrum slechts de nummer drie van Nederland.

Ajax moet nu oogsten

Maar vriend en vijand van Feyenoord erkent dat Ajax zeker momenteel behoorlijk wat meer kwaliteit herbergt dan de Rotterdamse equipe. En daar moet nu mee worden geoogst, want na de zomer is sowieso Frankie de Jong vertrokken, terwijl het lastig wordt om Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres en Andre Onana binnenboord te houden.

De werklust van Feyenoord

Waar het bij Ajax de balvaardige spelers zijn die opvallen en het verschil moeten maken, beschikt Feyenoord over zogeheten ‘lopers’ die op basis van werklust, taaiheid en fysieke agressie de strijd kunnen beslissen. Precies de Feyenoordwaarden waar fans graag mee schermen.

Toornstra en Van Persie

Jens Toornstra is in dit opzicht de verpersoonlijking van de Stadionploeg. Hij is het cement tussen achterste en voorste linie, de harde werkers die afjaagt, druk zet en met zijn loopvermogen voor actie en consternatie zorgt. En met Robin van Persie voorin beschikt Feyenoord over een technicus die zelfs de Amsterdamse elite overtroeft.

Feyenoord ruikt prijs

In de competitie is het vaak de vraag of er een Feyenoord het veld opstapt dat de mouwen ook echt wil opstropen, of een zootje niet heel geïnspireerde spelers dat zich niet echt weet op te laden om plek drie veilig te stellen. Maar in de beker hoef je niet te twijfelen: zodra de boys van Gio van Bronckhorst een prijs ruiken, stormen ze op hun doel af. En, niet onbelangrijk, voor de miljardste keer achtereen mag Feyenoord in het bekertoernooi thuis spelen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de wedstrijd? Feyenoord heeft tien bekerwedstrijden achtereen gewonnen. In de afgelopen negen stond de club bij rust al op voorsprong. In vijf van de vorige zes maakten ze minstens drie goals. Dit is, kortom, de ultieme bekerploeg, terwijl Ajax met het hoofd (en hart) ook nog aan de landstitel en de return tegen Real Madrid in de Champions League denkt.

Ajax staat bij de bookmakers genoteerd op 1.77 voor de winst, gokken op gelijkspel levert je 3.95 x je inleg op en wedden op winst Feyenoord 3.55. Een veilige voorspelling is dat beide teams scoren met een quotering van 1.42, de meer riskante maar wel verantwoorde voorspelling is dat Feyenoord doorgaat (met of zonder verlenging) voor 2.55.

Back To Top