Skip to content

Real Madrid – Ajax Champions League. Vandaag om 21:00 uur is Real Madrid de gastheer van Ajax in de return van de achtste finale van de Champions League. De Spaanse club won de eerste match met 1-2 en dat noopt Ajax tot het maken van minstens twee goals, want door de regels omtrent uitgoals is zelfs een 0-1 zege onvoldoende. Kortom, een zware taak wacht de Amsterdammers tegen het sterrenensemble dat de cup met de grote oren liefst driemaal op rij omhoog mocht tillen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Real Madrid niet zo groots meer

Alhoewel, sterrenensemble? Door de exit van Cristiano Ronaldo eind vorig seizoen en de weigering van de clubpresident om de geldbuidel te trekken, valt het momenteel best mee met het aantal echte Galacticos. En het was ook zeker geen groots Real dat drie weken terug bij Ajax in Amsterdam in de 87e minuut de winnende goal maakte. Anderzijds: juist de echt grote ploegen weten hoe je zonder groots te spelen toch resultaten moet boeken. Want echt groots spelen, dat kost bakken vol energie en focus, en daar is de voorraad nu eenmaal eindig van.

Kansen Ajax bij ontbreken toppers

Toch blijft de indruk, en de hoop, knagen dat ook in het stadion Bernabeu het niet totaal onmogelijk is dat Ajax het deficit nog omdraait. Om te beginnen laat trainer Santiago Solari vermoedelijk slechts een mannetje of zes het veld oplopen die in de twee vorige Champions League-finales in de basis begonnen. Sergio Ramos is geschorst, Isco is uit de gratie gevallen, Marcelo zien we om dezelfde reden niet terug. En wie weet worden Gareth Bale en Toni Kroos gestraft voor hun verrichtingen van afgelopen weekend tegen FC Barcelona, toen ze vroeg in de tweede helft naar de kant werden gehaald.

Alles op orde bij Ajax

Ajax heeft sinds de wedstrijd in de KNVB Beker van afgelopen donderdag rust gehad. Trainer Erik ten Hag zal vermoedelijk de Europese basisvariant uit de kast halen met Dusan Tadic als aanvaller die zich terug laat zakken. Rond de club hangt weer een positieve sfeer nu de bekerfinale is gehaald, PSV nog maar twee punten voor staat in de Eredivisie en Frenkie de Jong na zijn transferperikelen weer bij de les is.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Real Madrid – Ajax voorspellen

Wedden op de wedstrijd? Real Madrid is de grote favoriet en noteert 1.65 (zeker niet gek overigens). Gokken op gelijkspel na 90 minuten levert je 4.25 x je inleg op en de quotering Ajax wint is 5.20.

Denk je dat Ajax in de Champions League de volgende ronde haalt, pak dan de 7.50 op kwalificatie, ongeacht op welke manier. Ben je somber gestemd, neem dan de nul goals voor Ajax op 3.50.

Back To Top