Skip to content

De Klassieker heeft voor de nodige verwarring gezorgd bij Ajax, terwijl Feyenoord uit de even verrassende als klinkende 6-2 zege moed put voor de rest van de competitie. Hier zijn de nieuwtjes uit beide kampen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Laatste Klassieker Robin van Persie

Robin van Persie speelde zijn laatste Klassieker in de Eredivisie. De topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal bergt na dit seizoen zijn kicksen op, al zal hij na zo’n glorieus optreden als zondag in De Kuip wellicht toch kriebels voelen om zijn voetbalpensioen uit te stellen. Hij kon immers nog makkelijk mee en was de verdedigers van Ajax te slim af door nooit lang op een positie te blijven staan. “Toen we gingen rusten keek ik om me heen en dacht ik dit is toch wel erg mooi, al die blijdschap en passie.”

Gio succesvolste trainer Feyenoord

Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst Klassieker Feyenoord - Ajax | GettyOok Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zwaait over enkele maanden af, al is het natuurlijk mogelijk dat hij in de toekomst gewoon weer terugkeert als oefenmeester. De daverende winst is alvast een leuk vroeg afscheidscadeau van het team aan de meest succesvolle trainer van Feyenoord ooit. “Ik heb 11 spelers gezien die ten koste van alles wilden winnen. Dan kan je tot zulke uitslagen komen”, verklaart Gio.

Jens Toornstra relativeert

Aanvallende middenvelder Jens Toornstra had als Feyenoordspeler nog niet van Ajax gewonnen. Dat is in één klap goedgemaakt met zelfs de grootste overwinning in veertig jaar op de gehate Amsterdamse rivalen. Maar hij heeft na alle blijdschap ook een waarschuwing in petto: “Winnen van Ajax is mooi, maar het blijven slechts drie punten en eigenlijk moeten we dit veel vaker laten zien.”

Ajax blijft vertwijfeld achter

Onderwijl vragen de Ajacieden zich af wat hen is overkomen, of beter gezegd, wat ze over zichzelf hebben afgeroepen. Verdediger Matthijs de Ligt gooide het op een matige instelling: “Iedereen is door de mand gevallen. Iedereen heeft vandaag niet de bereidheid getoond te laten zien dat we de Klassieker wilden winnen”.

Trainer Erik ten Hag had een soortgelijke analyse. “We waren voor de winterstop heel goed, maar we moeten ook beseffen waarom we goed waren: omdat we gedisciplineerd waren, als team speelden en bleven doorvechten”, aldus Ten Hag.

Spelers hebben geen klik met Ten Hag

In de eerste maanden na de aanstelling van Erik ten Hag ging het verhaal rond dat de spelersgroep zijn persoonlijkheid en werkwijze niet pruimt. Ze willen wat meer vrijheid, zetten zich af tegen zijn tactische bezetenheid. Clublegende Sjaak Swart meent dat die wrijving nu weer de kop opsteekt: “Je ziet aan alles dat er geen klik is tussen Ten Hag en de spelers, zeker nu.”

Voorspellingen Eredivisie

Lachende derde in dit hele verhaal is natuurlijk PSV. De ploeg die zijn voorsprong zag oplopen na het verlies van Ajax. Op wedden op Eredivisie vind je de actuele quoteringen bij de bookmakers. PSV is dik favoriet om de titel te verlengen.

Back To Top