Skip to content

Ajax – Tottenham Champions League. Ajax speelt vandaag om 21:00 uur in Amsterdam tegen Tottenham Hotspur in de return van de halve finale van de Champions League. Na de 0-1 uitzege staat Ajax voor een heldere opdracht: niet verliezen. Ten opzichte van de heenwedstrijd beschikken de Spurs over meer kernspelers, dus die missie is makkelijker gezegd dan gedaan.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Met Harry Kane voorin Tottenham alles anders

Toch zijn de Londenaren nog zeker niet op de gewenste volle oorlogssterkte: Serge Aurier, Harry Kane en Harry Winks ontbreken. Kane is zowel binnenlands als in Europa de topscorer van de Spurs. Toen de ploeg vorige week in Londen in de tweede helft het beste van het spel had, miste het een solide afspeelpunt voorin. Negen van de twaalf Engelse schoten vonden in die helft plaats, maar zelden vanaf gevaarlijke posities. Met Kane voorin, zo balen de Spurs-fans, had alles anders kunnen lopen – of met Son Heung-Min.

Ajax – Tottenham met Son

De blessure van Kane duurt voort, maar de Zuid-Koreaanse vedette was geschorst en mag nu weer spelen. Hij maakte in deze editie van de Champions League vier goals en was in de Premier League goed voor twaalf treffers en zes assists. Volgens velen is hij nu al, op zijn 26e, de beste Aziatische speler ooit. Zijn presentie geeft de Spurs vertrouwen en zal helpen om met meer finesse en snelheid aan te vallen, want niet lukte toen vorige week de 34-jarige krachtspeler Fernando Llorente de kar moest trekken.

Ajax blijft swingen

De generale repetitie van de Spurs voor het belangrijkste duel in de clubgeschiedenis was beroerd: Bournemouth won thuis met 1-0 en de Londenaren zagen liefst tweemaal rood. Ondertussen blijft Ajax maar winnen en werd zondag ten koste van Willem II met speels gemak de nationale beker gepakt.

Hoe langer het seizoen duurt, hoe meer Ajax swingt. Van de negentien Europese wedstrijden dit seizoen is er slechts eentje verloren. Slechts eenmaal kwam Ajax niet tot scoren – uit tegen Dinamo Kiev toen dat na de 3-1 thuiswinst toch niet vereist was.

Gokken Ajax – Tottenham Champions League

Wedden? Ajax staat voor winst op 2.16, wedden op gelijkspel levert je 3.60 x je inleg op en winst  Tottenham Hotspur 3.40. Verwacht je dat Ajax de Champions League finale haalt, pak dan de 1.33 voor kwalificatie (3.45 voor Spurs). We tippen dat Ajax wint en beide teams scoren voor 3.00 x je inleg.

Back To Top