Skip to content

Dinsdag om 21:00 uur speelt in Turijn Juventus – Ajax voor de return van de kwartfinale  Champions League. Vorige week stapten de ploegen in Amsterdam van het veld met 1-1 op het scorebord. Kortom, Ajax zal sowieso eenmaal moeten scoren om kans te maken op kwalificatie voor de halve finale.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Goed uitgangspunt Juventus – Ajax

De heenwedstrijd leek een beetje op die in de achtste finale toen Ajax aantrad tegen Real Madrid. Ook toen had Ajax het beste van het spel, werden veelbelovende aanvallen opgezet, wisten de gasten alleen sporadisch grote druk uit te oefenen maar eindigde de avond met een verre van optimale uitslag. Toen werd het 1-2, dus 1-1 valt zo bezien nog mee, maar ‘de Oude Dame’ gaat onbetwistbaar met een beter gevoel deze return in.

De tactiek van Italiaanse ploegen

Althans, de Italianen zullen toch wel ietwat geschrokken zijn van het overwicht dat Ajax in Amsterdam wist op te bouwen. Het cliché over Italiaanse teams is dat ze je graag het gevoel geven dat er wat te halen valt, dat je best wat meer risico’s kan nemen om de buit binnen te slepen. Om vervolgens van die overmoedigheid te profiteren en in een flits een countertje af te ronden. Met Cristiano Ronaldo in de gelederen heeft de voetbal kampioen van Italië de ultieme afmaker in huis. Dat liet hij vorige week blijken, toen hij zich moeiteloos met een sprintje losmaakte om vrij in te kunnen koppen.

Frenkie de Jong cruciaal voor Ajax

Toch valt het nog best mee met het aantal clean sheets van Juve in de Serie A. Dat lukte dit seizoen in acht van de zestien thuisduels, precies de helft dus. Kanttekening is dat het maar eenmaal gebeurde dat er thuis meer dan een tegengoal werd toegestaan. Het zit potdicht achterin, al is het in dat licht goed nieuws voor Ajax fans dat Giorgio Chiellini wederom ontbreekt. Aan de kant van Ajax is het cruciaal dat Frenkie de Jong present en fit is. Hij werd afgelopen weekend tegen Excelsior na 24 minuten vanwege hamstringklachten gewisseld en pas op de wedstrijddag wordt besloten of hij klaar is voor de strijd.

Daarnaast trad Ajax in het weekend op volle kracht aan tegen Excelsior, terwijl Juventus liefst negen basisspelers aan de kant hield tegen SPAL. Maar is de bank van Juve wel zo breed? Want de aanstaande kampioen van de Serie A verloor prompt met 2-1 van het toch nietige SPAL.

Juventus – Ajax voorspellen

Wedden? Juventus staat voor winst op 1.68, gokken op gelijkspel levert je 3.90 x je inleg op en wedden op winst Ajax 5.40. Vooral interessant is natuurlijk de kwestie wie doorgaat. Juventus noteert 1.35 en Ajax 3.25. We hopen natuurlijk op een nieuwe legendarische Europese avond, maar vrezen dat Juve een masterclass verdedigen gaan geven. De tip is geen goals voor Ajax op 2.48 bij bookmaker Mr Green Sport.

Back To Top