Skip to content

Nederland – Engeland. Het Nederlands Elftal speelt vandaag vanaf 20:45 uur in Portugal tegen Engeland in de halve finale van de Nations League. De winnaar neemt het zondag in de finale op tegen Portugal, de verliezer speelt de troostfinale tegen Zwitserland. Welke Eredivisiespelers kunnen het verschil maken?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Nations League 2019: de eerste editie

Het is de eerste editie van de Nations League. De status van deze prijs is dus onhelder. Er zal heel wat moeten gebeuren voordat het ook maar in de buurt kan komen van het WK en EK voetbal, maar het is niet ondenkbaar dat het op termijn als vervanger van het Europees kampioenschap gaat dienen. Maar het wordt nadrukkelijk gepromoot als echt toernooi, dat het spelen van vriendschappelijke wedstrijden waarin niets op het spel staat overbodig maakt.

IJzersterk team Engeland

Oranje treedt aan tegen Engeland, dat sinds de halve finale op het WK 2018 alleen maar sterker is geworden. De Three Lions wonnen met gemak hun eerste twee kwalificatieduels voor Euro 2020 en maakten daarin tien goals. Liefst zeven spelers waren betrokken bij de twee Europese clubfinales van de afgelopen weekenden. Nadeel daarvan is dat ze afgepeigerd het trainingskamp binnenkwamen, en in het geval van vooral de Tottenham-spelers met een pesthumeur.

Eredivisie spelers in Nederlands elftal

Aan de kant van Nederland zijn het vooral de sterspelers van Ajax waar naar gekeken wordt. Frenkie de Jong is nog tot juli officieel een Ajacied en ook Matthijs de Ligt, Donnie van de Beek en Daley Blind zullen zo goed als zeker veel speeltijd krijgen. PSV doelman Jeroen Zoet laat vanwege gezinsuitbreiding verstek gaan, zijn teamgenoten Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Luuk de Jong zijn wel present. De Nederlandse competitie wordt verder vertegenwoordigd door Kenneth Vermeer, Marco Bizot en Tonny Vilhena.

De zorgen van Gareth Southgate

Voor de Engelse bondscoach Gareth Southgate is het om bovenstaande redenen lastig om de mannen in de basis te zetten waar hij het liefst mee zou beginnen. Zijn grootste zorg sinds het WK was het versterken van het middenveld. Hij heeft de pech dat Dele Alli, Eric Dier en Jesse Lingard geen geweldig seizoen hadden. Liverpool-speler Jordan Henderson wel, maar hij heeft net allerlei feestjes en huldigingen ondergaan. Spits Harry Kane is nog maar net terug van een enkelblessure.

Voorkomen van tegengoals Oranje

Nederland kan de halve finale van de Nations League dus beslissen op fitheid en vastheid. Onder Ronald Koeman is er een nieuw geraamte van Oranje gebouwd, al is het de vraag of Gini Wijnaldum en Virgil van Dijk (Liverpool) startklaar zijn. Wijnaldum heeft verklaard dat hij geen druppel alcohol zou drinken, want dat doet hij nooit. Maar met of zonder Van Dijk is het voor Oranje vanwege zijn speelwijze altijd lastig om tegengoals te voorkomen. In de afgelopen 52 weken speelde Nederland tien duels en daarin vielen er elf tegengoals (drie clean sheets).

Voorspellen Nederland – Engeland Nations League

Wedden op voetbal? Nederland staat voor winst bij de bookmakers op 3.00 genoteerd, gokken op gelijkspel na 90 minuten levert je 3.15 x je inleg op en inzetten op winst Engeland 2.50. We tippen minstens drie goals @2.00.

Back To Top