Skip to content

Ajax – Lille. Vandaag om 21:00 uur maakt Ajax zijn rentree in de groepsfase van de Champions League, het zogeheten Miljardenbal waarin de Amsterdammers vorig jaar pas strandden in de halve finale. De eerste tegenstander in groep H is het Franse Lille, de nummer twee van de Ligue 1 van vorig jaar.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax Champions League

Daar gaan we weer. Met een aardig vertimmerde selectie maar dezelfde ambities gaat Ajax op zoek naar nieuwe Europese glorie. Twee kwalificatierondes werden vrij eenvoudig overleefd en in de competitie is inmiddels de doelpuntmachine weer aangezet: 19 treffers na vijf duels. Van de elf spelers die vorig jaar basisklanten waren zullen er dinsdagavond in Amsterdam vermoedelijk zes aftrappen. Nieuw zijn Schuurs, Veltman (oké, niet nieuw, maar hij was geen basisspeler), Martinez, Alvarez en Promes. De veranderingen liggen dus vooral achterin.

Ook transfers bij team Lille OSC

Ook bij Lille OSC is er deze zomer het een en ander veranderd. Nog meer dan bij Ajax werd de selectie beroofd van zijn grootste talenten. Fijn voor de penningmeester, vervelend voor de fans. Want zij zagen een sliert toptalenten vertrekken: Nicolas Pépé vertrok voor 80 miljoen euro naar Arsenal, spits Rafael Leão is nu van AC Milan en Olympique Lyon ving Thiago Mendes en verdediger Youssouf Koné in zijn net. Het gemis moet worden verzacht door aanwinsten Renato Sanches, Yusuf Yazici, Victor Osimhen en Timothy Weah (zoon van George).

Het resultaat van de snel draaiende transfercarrousel is dat beide ploegen een relatief jonge spelersgroep hebben. Bij Lille ligt het gemiddelde op 24 jaar. De Franse kampioen van 2011 maakte vorig seizoen een enorme groei door, want in het jaar daarvoor eindigde de club uit het noorden van Frankrijk slechts op plek zeventien.

Ajax – Lille voorspellingen

De verwachting is dat Lille het wel best vindt als Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena het balbezit opeist, loerend op momenten in de omschakeling, hopend dat de Amsterdammers zich vergalopperen en dan te veel mannen op de helft van Lille hebben staan. “Het is een internationale ploeg met Portugese en Afrikaanse invloeden en natuurlijk het Franse voetbal”, zo schat Ajax-trainer Erik ten Hag in. “Dit is een ploeg die met 5-1 wint van Paris Saint-Germain en tweede wordt in Frankrijk.” Oppassen dus.

Wedden op Ajax? Ajax staat voor de winst genoteerd op 1.45, gelijkspel op 4.80 en winst Lille op 7.50. Het zal geen eenvoudig avondje worden voor Ajax en we tippen dat beide teams scoren met een quotering van 1.81.

Back To Top