Skip to content

Eredivisie | Een opvallende flirt van Ajax-trainer Erik ten Hag richting Bayern München: de Tukker zei dat de Beierse Rekordmeister hem best mag opbellen als ze om een nieuwe trainer verlegen zitten. Ten Hag is door de run van Ajax richting de halve finale van de Champions League vorig seizoen een van de meest gewilde heren van het trainersgilde.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Erik ten Hag houdt van Ajax en Bayern München

Ten Hag is meestal niet bereid om al te veel over zichzelf en zijn persoonlijke ambities te zeggen. Het collectief staat voorop; hij laat geen enkele kans voorbij gaan om die boodschap er in te rammen. Ook wil hij allicht niet dat iemand aan zijn loyaliteit richting Ajax twijfelt. Maar Bayern, dat is toch iets bijzonders voor hem. Bij die club was hij van 2013 tot 2015 de trainer van het tweede team en had toen nauw contact met hoofdtrainer Pep Guardiola.

Op een dag geen trainer van Ajax meer

Sinds eind 2017 staat Ten Hag aan het roer bij Ajax en na een ietwat stroef begin is hij inmiddels, een landstitel en beker later, toegetreden tot de lange lijst van prijzenpakkers. “Ik ben totaal tevreden en gelukkig bij Ajax, ook al weet ik dat ik hier geen tien jaar trainer blijf. Er komt een dag dat we uit elkaar gaan”, zo nuanceert Ten Hags zijn flirt. Bij Bayern München is Niko Kovac, bezig aan zijn tweede seizoen, zeker niet onomstreden en de seizoensstart in de Bundesliga is allesbehalve overtuigend.

Ajacieden op shortlist Gouden Bal 2019

Een paar mannen die vorig jaar nog bij Ajax onder contract stonden hebben het geschopt tot de shortlist voor de Ballon d’Or. Het organiserende tijdschrift France Football heeft maandagavond alvast een groep van 20 genomineerden bekend gemaakt. Frenkie de Jong en Matthijs de ligt behoren tot die eerste lichting en ook de huidige eredivisiespelers Dusan Tadic en Donny van de Beek mogen hoop hebben.

Kansen Wijnaldum en Van Dijk

De twee Nederlandse voetballers die vermoedelijk wat meer kans maken op de gouden bal zijn Georginio Wijnaldum én Virgil van Dijk, die met Liverpool de Champions League wonnen. Luka Modric was vorig jaar de gelukkige en de Kroaat werd onlangs bij de UEFA-prijs afgetroefd door Virgil van Dijk en bij de FIFA-prijs door Lionel Messi.

Back To Top