Skip to content

De grote drie van de Eredivisie en ook AZ kwamen vorig weekend niet in actie in de vaderlandse competitie. Voor Feyenoord betekende het wat extra rust in de aanloop naar een belangrijke week. De Rotterdammers hopen donderdag de groepsfase van de Europa League te bereiken en zullen in de vierde speelronde van de Eredivisie eindelijk de eerste zege moeten boeken. Want anders wordt de achterstand op de top wel direct erg groot.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Met Marcos Senesi selectie Feyenoord bijna rond

De selectie van de Rotterdammers is zo goed als rond, al probeert de leiding nog verdediger Jan-Arie van der Heijden te verkopen. Een vervanger is al in zicht: Marcos Senesi. De Argentijn speelt voor San Lorenzo en moet circa zeven miljoen euro kosten. Aangezien Dylan Vente aan RKC Waalwijk is verhuurd is een aanvallende kracht ook welkom. En ook voor die vacature hengelt Feyenoord naar Argentijnen, met name Alvaro Barreal (Velez Sarsfield) en Adolfo Gaich (San Lorenzo).

Vertrouwen in spelersgroep Ajax

Zit Feyenoord na de 3-0 zege op Beer Sheva op Europese rozen, daar kan Ajax het thuis tegen APOEL nog wellicht lastig krijgen, want in de uitwedstrijd bleef het 0-0. Een goaltje van de Cyprioten zal in Amsterdam gelijk voor twee tellen. Directeur Edwin van der Sar heeft vertrouwen in de spelersgroep. Hij wist dat het onmogelijk zou zijn om iedereen binnenboord te houden en denkt dat Ajax tevreden mag zijn over wie wel is gebleven. “Er is nooit paniek geweest. Bij Ajax raak je altijd topspelers kwijt. Ik denk dat iedereen bang was dat we nog veel meer sterren zouden kwijtraken,” aldus de ex-keeper.

Kostas Mitroglou plots bij PSV

Maar wat als het toch misgaat tegen APOEL? Wordt Donny van de Beek dan alsnog aangetrokken door Real Madrid? Van de Beek kan dan niet meer de Champions League-worst voorgeschoteld worden. En verdediger Lisandro Magallán, vorig jaar met veel bombarie aangetrokken, lijkt na 64 eredivisieminuten alweer overbodig in Amsterdam. Ook zou een extra spits geen overbodige luxe zijn nu Kasper Dolberg is verkocht aan Nice. Wat dat betreft gaf PSV het goede voorbeeld door onverwacht de door de wol geverfde goalmachine Kostas Mitroglou aan te trekken.

Jahanbakhsh, Lens of González naar PSV?

Bij PSV zit er lekker veel geld in kas door de verkoop van Hirving Lozano aan Napoli voor 40 miljoen euro. Aan wie gaan ze een deel daarvan spenderen? Ritsu Doan van FC Groningen vinden de Brabanders naar verluidt te duur, blijven over Alireza Jahanbakhsh (ex-AZ) en de ervaren Jeremain Lens. Of wordt het ook al een Argentijn, Nicolás González van Stuttgart, dat uit de Bundesliga degradeerde?

Back To Top