Skip to content

Wit-Rusland – Nederland EK kwalificatie | Zondag 13 oktober 2019 om 18:00 uur speelt het Nederlands Elftal uit tegen Wit-Rusland. Voor de Wit-Russen is het de zevende wedstrijd van de acht in groep C van de EK kwalificatie. Oranje speelt nummertje zes en heeft na vijf speelronden twaalf punten opgeraapt, genoeg om de groep te leiden.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Voorbeschouwing Wit-Rusland - Nederland

EK kwalificatie tegen Noord-Ierland bloedstollend

Donderdagavond won Nederland in Rotterdam met 3-1 van Noord-Ierland, een zeer nuttige zege waardoor de kans erg klein is dat de Noord-Ieren nog langszij Oranje op de ranglijst zullen komen. Zeker aangezien zij ook nog Duitsland treffen. De manier waarop de winst tot stand kwam was bloedstollend: een kwartier voor tijd frommelde Noord-Ierland na slippertjes van Daley Blind en Matthijs de Ligt de bal tegen de touwen. Oranje maakte zich even kwaad en sloeg via Memphis Depay (tweemaal) en Luuk de Jong terug.

Wit-Rusland – Nederland: oppassen

Zoals wel vaker was de eerste helft niet zo best. Ja, Nederland had de touwtjes stevig in handen, stond nooit onder druk en had zo’n 75 procent balbezit. Maar het lukte op geen enkele manier om de Noord-Ierse muur te slechten: de bal werd te traag en te breed rondgespeeld, de flankspelers liepen zich constant dood.

Wit-Rusland zal op een vergelijkbare manier spelen als Noord-Ierland, maar zal in veel mindere mate in staat zijn om de linies zo compact te houden en de paslijnen af te snijden. Maar pas wel op: Nederland verloor twee van de vorige vier uitwedstrijden tegen Belarus! Wel is het zo dat Noord-Ierland nog geloofde in de Europese droom, terwijl Wit-Rusland al is uitgespeeld.

Discussie over basiself Ronald Koeman

Inmiddels neemt de kritiek toe dat bondscoach Ronald Koeman wellicht wat te krampachtig wil vasthouden aan zijn vertrouwde basiself. Waarom niet direct De Roon verwisselen voor Donny van de Beek, waarom niet gelijk Ryan Babel swappen voor Donyell Malen. Want zijn De Roon en Babel nou echt de mannen waarmee ‘we’ Euro 2020 gaan winnen?

Nederland heeft EK voetbal in zicht

Opvallend is dat Nederland in de regeerperiode van Koeman in twaalf van de zeventien duels op 0-1 achterstand kwam. Sta je zelf binnen een half uur voor, dan hoeft het verdedigende blok wat minder hoog (en dus riskant) druk te zetten en komt er op de vijandelijke helft meer ruimte vrij. Dat zal voor dit EK kwalificatie duel tegen Wit-Rusland de ambitie zijn: snel scoren, rustig uitbouwen en bij thuiskomst alvast de koffers pakken voor het EK voetbal 2020. Want als Nederland op vijftien punten uit zes komt, dan is dat voor 95% zeker. Dan kan zelfs een kleine nederlaag uit tegen Noord-Ierland geen kwaad, als vervolgens maar wordt gewonnen van Estland.

EK kwalificatie Wit-Rusland – Nederland voorspellen

Wit-Rusland noteert bij bookmakers 19.00, gelijkspel 7.50 en winst Nederland 1.16. We tippen dat Oranje met minstens drie goals verschil wint @2.50.

Back To Top