Skip to content

Nederland – Noord-Ierland EK kwalificatie | Voetbal, donderdag 10 oktober 2019 20:45 uur. Oranje heeft na vier duels negen punten, de Noord-Ieren speelden al vijf EK kwalificatiewedstrijden en hebben twaalf punten. Wint het Nederlands elftal eerst in Rotterdam en drie dagen later ook uit tegen Wit-Rusland, dan is een ticket voor Euro 2020 zo goed als zeker binnen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Nederland – Noord-Ierland EK kwalificatie

Het wordt de zevende confrontatie tussen Nederland en Noord-Ierland. In juni 2012 vond de laatste krachtmeting plaats, toen aan de vooravond van het totaal mislukte EK voetbal Nederland met 6-0 won. In totaal won het Nederlands elftal drie van de zes wedstrijden en verloor het er eentje (in 1965). Pas op het vorige EK, in Frankrijk, was de Green & White Army voor het eerst van de partij. Gelijk stoomde Noord-Ierland op naar de tweede ronde, waarin het nipt verloor van Wales.

Reëel dat Noord-Ierland blijft steken op 12 punten

Het Noord-Ierse elftal heeft na Euro 2016 niet door kunnen pakken. De Nations League werd een mislukking: in divisie 2, groep B verloor het vier keer op rij (tegen Bosnië en Oostenrijk), waardoor het land degradeerde naar divisie 3. Maar de kwalificatiecyclus richting Euro 2020 begon wel uitstekend en met vier zeges op rij begonnen we ons hier in Nederland er zelfs zorgen over te maken of we Noord-Ierland nog wel bij konden halen. Maar aangezien de Green & White Army hierna nogmaals tegen Oranje en ook nog uit tegen Duitsland spelen, is het reëel dat ze op 12 punten blijven steken.

Selectie Noord-Ieren

Bondscoach Michael O’Neill, die al sinds 2012 in dienst is, roept vooral spelers uit de Engelse Championship (het niveau van de Premier League) en hoogste Schotse divisie op. De bekendste namen zijn Jonny Evans (nu Leicester, voorheen Manchester United), routinier Steven Davis (Rangers), de jonge linksback Jamal Lewis (Norwich) en de topscorer van de selectie Kyle Lafferty (nu Sarpsborg, voorheen Rangers).

Nederland naar EK voetbal 2020

De Nederlandse coach Ronald Koeman verkeert in een luxere positie en kan krachten van Ajax, FC Barcelona, Juventus, PSV en Liverpool oproepen. Dit wordt de zevende interland van 2019 en ondanks de jubelstemming rondom Oranje worden er niet enorm veel punten per wedstrijd behaald. De zes vorige potjes leverden drie zeges, een gelijkspel en twee nederlagen op (de halve finale van de Europa League tegen Engeland telt mee als gelijkspel, er was verlenging nodig).

Tien punten uit zes duels, dat is welbeschouwd een tikje mager. Met louter nog zwakkere tegenstanders voor de boeg (ook nog Estland) kan Nederland het jaar gaan afsluiten in opperbeste stemming.

Voorspelling Nederland – Noord-Ierland

Voor deze partij is geen uitgebreide bespiegeling nodig. Nederland gaat ruim over de 60 procent balbezit hebben, Noord-Ierland zal zelden met meer dan drie man over de middellijn kruisen. Oranje noteert bij bookmakers 1.15 voor de winst, gelijkspel staat op 7.75 en winst Noord-Ierland levert 19.00 x de inleg op. We tippen dat Noord-Ierland niet gaat scoren @1.53.

Back To Top