Skip to content

Uitslagen Eredivisie | De Eredivisie lijkt eenzelfde verloop te krijgen als vorig seizoen. Ajax en PSV maken amper misstappen en stapelen in ijltempo de punten op, terwijl Feyenoord na negen speelronden al geen titelkandidaat meer is. Kijken we naar de Eredivisie stand dan zien we de Rotterdammers terug op een negende plaats met tien punten achterstand op de dubbele koplopers. Gisteren verloor Feyenoord met 4-2 van Fortuna Sittard…

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslag ADO Den Haag – Ajax 0-2

Ajax deed het zuinigjes aan tegen ADO Den Haag en gooide na de 0-1 van Klaas Jan Huntelaar in de tiende minuut, het duel pas in het slot in de eindfase. David Neres, ingevallen voor Quincy Promes, maakte op aangeven van Hakim Ziyech de 0-2. De Marrokkaanse international probeerde ook weer vanuit allerlei plekken en hoeken op goal te schieten en wist ditmaal afzwaaiers te voorkomen, maar wist zijn naam niet op het scorebord te zetten.

Malen scoort weer: PSV – VVV 4-1

PSV kroop door de 4-1 zege op VVV-Venlo wat meer richting het doelsaldo van de Amsterdammers. Ajax staat nu op plus 23 en de Eindhovenaren op plus 20. Steven Bergwijn opende de score en tekende daarmee zijn eerste treffer sinds 18 augustus (tegen Heracles) aan.

Donyell Malen topscorer Eredivisie?

Ook waren er twee goals, de derde en vierde, voor doelpuntenmachine Donyell Malen. De twintigjarige aanvaller heeft er nu al tien in liggen, een gemiddelde van een treffer per 78 minuten. Gaat hij het Eredivisie seizoen afsluiten met over de dertig goals?

Eindscore Fortuna – Feyenoord 4-2

Winnen van FC Porto en prompt daarna verliezen van Fortuna Sittard. Het meest onwaarschijnlijke scenario denkbaar werd de afgelopen dagen waargemaakt door Feyenoord. Het zat de Rotterdammers niet mee toen Fortuna al na twee minuten via Amadou Ciss de openingstreffer maakte. Maar juist nadat Ridgeciano Haps in de 27e minuut voor de gelijkmaker zorgde verloor Feyenoord zijn grip op de match.

Tussen minuut 30 en 60 was het qua doelgevaar louter Fortuna die van zich liet horen. In het laatste half uur wist Feyenoord wel weer een vuistje te maken, maar toen moest het al terugkomen van 4-1. De inhaalrace bleef beperkt tot een goal van Steven Berghuis.

Jaap Stam weet ook niet waar het aan ligt

Trainer Jaap Stam kon er ook geen chocola van maken. Waarom was er donderdag wel het heilige vuur in de duels, waarom was het nu zo slap? “Het begint allemaal bij het winnen van duels en agressief zijn. In andere wedstrijden heb je dat ook laten zien, daar hoop je vandaag dan ook op. Op een of andere manier lukt dat dan niet”, zegt hij. Overigens bleef ‘topaankoop’ Marcos Senesi weer de hele 90 minuten op de bank.

Uitslagen en tussenstanden Eredivisie

ADO Den Haag – Ajax 0-2 (0-1)
Fortuna Sittard – Feyenoord 4-2 (3-1)
PSV – VVV-Venlo 4-1 (0-0)
Willem II – AZ 1-1 (1-1)
Heracles – FC Emmen 2-0 (1-0)
Sparta – FC Twente 2-1 (0-0)
Vitesse – FC Utrecht 2-1 (1-1)
sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-0 (1-0)
FC Groningen – RKC Waalwijk 3-0 (2-0)

Back To Top