Skip to content

Jeroen Zoet verlaat PSV en tekent bij het Italiaanse Spezia. Inderdaad, niet echt de bekendste club uit ‘de laars’, maar wel eentje die vanaf dit seizoen op het hoogste niveau speelt, de Serie A. De 29-jarige doelman leek bij de Eindhovenaren niet op veel speeltijd meer te kunnen rekenen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfer PSV keeper Jeroen Zoet naar Spezia

Zoet debuteerde in 2013 voor PSV en stond al met al 260 keer onder de lat. Jarenlang was hij de vaste nummer 1, maar daar kwam in 2019 verandering in, toen hij werd verdreven door Lars Unnerstall. En de nieuwe trainer Roger Schmidt trok onlangs nog een concurrent annex collega aan, doelman Yvon Mvogo van RB Leipzig. Zou Zoet dan zelfs derde keeper bij PSV worden? Dat kan een (ex)international van Oranje natuurlijk niet over zich heen laten gaan.

Transfer Jeroen Zoet van PSV naar Spezia | Wat gaat Afellay doen?

Veel successen bij PSV

“Ik heb al eerder op het punt gestaan om te vertrekken, omdat er ook al eerder door clubs is geïnformeerd”, aldus de elfvoudig international. “Dit kwam op mijn pad en het leek me direct iets moois.” Hij veroverde met de Brabantse club drie landstitels. “Ik heb vooral een hele mooie periode gehad in Eindhoven en veel successen behaald”, zegt hij dan ook. De club zelf beaamt dat: “Jeroen is vanuit de jeugdopleiding doorgebroken en vervolgens van grote waarde geweest voor het eerste elftal. Zo zien wij het hier graag.”

Weinig minuten Ibrahim Afellay

Wie ze niet meer zo graag zien daar is Ibrahim Afellay. De 34-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2019 terug naar de club waarvoor hij vijftien jaar terug debuteerde. De gedroomde grootse comeback bleef heel beperkt: hij speelde bij PSV al met al slechts 106 minuten. Zelfs naar de maatstaven van Afellay zelf is dat wel heel weinig (sinds 2010-2011, toen hij nog onder contract stond bij FC Barcelona, speelde hij in totaal 5131 minuten, dus pakweg 500 minuten per seizoen).

In ieder geval niet naar FC Utrecht

“Mijn statistieken spreken niet in mijn voordeel”, beseft de 53-voudig international. Dus wacht hij maar af wie hem binnen wil hengelen, al zal hij zeker niet naar FC Utrecht gaan, de club uit de stad waarin hij is geboren. “Ik ben in het verleden vaak zat technisch directeur Jordy Zuidam tegengekomen en ik houd niet zo van mensen die zeggen: ‘Ik bel je wel’, en dan niet bellen”, legt hij uit.

Back To Top