Skip to content

Vandaag om 20:45 uur speelt het Nederlands elftal in een lege Johan Cruijff Arena tegen Polen. Het is de eerste speelronde van de tweede editie van de Nations League. Oranje was bij de eerste editie de verliezend finalist.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Nederland – Polen o.l.v. Lodeweges

Het Nederlands Elftal heeft alle spelers in het trainingskamp kunnen krijgen die de bond KNVB opriep – maar de trainer zelf is pleite. Ronald Koeman koos vorige maand voor een dienstverband bij FC Barcelona, waardoor zijn assistent Dwight Lodeweges voorlopig de honneurs waarneemt, tot de bond een opvolger aanstelt. Of wie weet wordt dat Lodeweges zelf, dus voor hem worden deze werdstrijd en het aanstaande duel tegen Italië een soort sollicitatie.

Geen Lewandowski, Frankowski en Buksa

Bij Polen is de selectie niet op volledige oorlogssterkte. Superspits Robert Lewandowski, die met Bayern München de Champions League won, heeft pijntjes en krijgt rust. En Przemyslaw Frankowski en Adam Buksa, die in de Amerikaanse competitie spelen, reizen niet af naar Europa, want ze zouden dan bij terugkomst in quarantaine moeten.

Nieuwkomers selectie Nederlands elftal

De Oranje-selectie telt enkele nieuwe namen. Perr Schuurs, Owen Wijndal en Mohammed Ihattaren behoren voor de eerste keer tot het keurkorps. Voorheen zou het zo zijn dat als PSV-er Ihattaren speeltijd krijgt in een officieel duel zoals deze, hij nooit meer voor een ander land mag uitkomen. Maar de FIFA wil dat veranderen, zodat een voetballer voor zijn 21e drie officiële interlands mag spelen en dan toch nog mag switchen. In het geval van Ihattaren had hij de keus tussen Nederland of Marokko.

Blikvangers Oranje

Maar de echte blikvangers van Nederland zijn natuurlijk mannen als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Donny van de Beek, die zich vanaf deze week een speler van Manchester United mag noemen. Matthijs van der Ligt ontbreekt vanwege een schouderoperatie en Stefan de Vrij verliet donderdag vanwege een blessure het trainingskamp.

De laatste interland van Nederland was een 5-0 zege thuis op Estland. Ook Polen moest sinds november 2019 wachten op een interland en won toen met 3-2 van Slovenië. Het Oost-Europese land haalde uit tien kwalificatieduels liefst 25 punten en kreeg in zeven potjes geen tegengoal.

Voorspelling Nederland – Polen

Nederland staat voor winst op 1.48 genoteerd bij de bookmakers, gelijkspel noteert 4.65 en winst Polen 7.45. We tippen dat Polen niet met twee of meer goals verliest. De +1,5 goal handicap weddenschap voor Polen noteert 1.62.

Back To Top