Skip to content

Vandaag om 20:45 uur speelt Nederland – Estland. Oranje plaatste zich afgelopen zaterdag definitief voor het Europees kampioenschap voetbal 2020 en deze achtste en laatste speelronde van de EK kwalificatie kan dus gelden als eerste voorbereidende wedstrijd voor het echte werk van komende zomer.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Missie Koeman geslaagd

Bondscoach Ronald Koeman heeft gedaan waarvoor hij twee jaar terug werd aangesteld: het Nederlands elftal na twee gemiste eindrondes weer kwalificeren voor zo’n zomers voetbalfestijn. Dat is al met al soepeltjes gelukt, al hield het de afgelopen drie duels (tegen Noord-Ierland, Wit-Rusland en weer Noord-Ierland) niet over qua uitvoering.

Nederland niet bij topfavorieten EK voetbal

Eens te meer bleek dat Oranje, ondanks de doorbraak van een nieuwe generatie, nog te dun in zijn topspelers zit en dat er bij balverlies wel erg vaak en snel levensgevaarlijke tegenkansen ontstaan. Vergelijk dat eens met het enorme gemak, inclusief hoge scores, waarmee Engeland en België hun kwalificatiepotjes winnen, dan moeten we toch concluderen dat Nederland vooralsnog niet tot de topcategorie titelkandidaten voor Euro 2020 hoort.

Kansen voor Stengs en Boadu

Maar de komende maanden krijgt Koeman nog de kans om nieuw bloed in te brengen. Calvin Stengs en Myron Boadu van AZ Alkmaar maken een goede kans op hun debuut, zeker gezien de afwezigheid van Ryan Babel (blessure) voorin. Ook Virgil van Dijk (privé omstandigheden) en Marten de Roon (geschorst) ontbreken. De aanvoerdersband wordt, voor het eerst, om de arm van Georginio Wijnaldum geschoven.

Nederland – Estland: geen monsterscore

Wat kunnen we van Estland verwachten? Zoals vooraf al met grote zekerheid voorspeld kon worden bungelt Estland in de EK kwalificatiepoule hopeloos onderaan, met wonder boven wonder wel één puntje en een saldo van 2-21. Duitsland wist thuis met 8-0 van Estland te winnen en Oranje pakte in zijn uitwedstrijd al vier goals mee.

Toch was het kalenderjaar 2019 zeker in uitduels geen rampzalige periode voor Estland: er werd gewonnen van Griekenland (0-1), het inmiddels geplaatste Finland (1-2) en Gibraltar (0-1). Dat waren gelijk de enige drie van die negen uitpotjes waarin de Esten scoorden. Daar staat tegenover dat alleen Duitsland meer dan twee goals wist te maken.

Voorspelling Nederland – Estland

Wedden | Nederland noteert bij bookmakers 1.03 voor de winst, gelijkspel 23.00 en winst Estland krijgt een quotering van 36.00 mee. We achten de kans op monsterscores toch wel erg klein en dat maakt de 1.54 op minder dan vijf goals interessant, of anders de 1.97 op minder dan vier Nederlandse treffers.

Back To Top