Skip to content

Calvin Stengs (AZ Alkmaar) zit heel dicht tegen een debuut in Oranje aan. Was de interland van Nederland tegen Noord-Ierland zaterdagavond niet zo stroef verlopen, dan had bondscoach Ronald Koeman hem wellicht al in het veld gebracht. Wie weet krijgt hij morgen wel minuten tegen Estland. Het zou hem nog prominenter onder de aandacht brengen van buitenlandse clubs, waaronder FC Barcelona, die volgens Spaanse media al achter de aanvaller aan zit.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Aandacht scouts Barca voor Eredivisie spelers

De Catalaanse grootmacht heeft altijd al een warme belangstelling gehad voor creatieve Nederlandse spelers. En nu niet alleen Frenkie de Jong daar op het middenveld staat, maar ook nog eens Patrick Kluivert de functie van directeur jeugdopleiding bekleedt, lijkt de tijd gekomen om in Barcelona weer een kleine Nederlandse enclave te stichten. De krant meldt dat er scouts afreizen naar de Johan Cruijff Arena, in de hoop Stengs live aan het werk te zien.

Recordbedrag voor AZ met transfer Calvin Stengs?

Momenteel is Vincent Janssen de duurste uitgaande AZ-speler ooit. Hij werd door Tottenham Hotspur gekocht voor 22 miljoen euro. Stengs heeft in april zijn overeenkomst met de Alkmaarders verlengd en ligt nog voor vier jaar vast. Gezien de ontwikkeling van de transfersommen is het niet ondenkbaar dat hij, mocht het de komende maanden tot een deal komen, het AZ-record scherper stelt. Trouwens, ook Stengs’ maatje Myron Boadu zou weleens zijn eerste minuten in het Nederlands elftal kunnen maken. Stel je voor: Barca komt voor Stengs, maar keert terug met Boadu!

PSV en Ajax tijdens winterstop in Qatar

De wat kapitaalkrachtigere clubs in de Eredivisie plachten de winterstop aan te wenden om elders de zon op te zoeken. Zo ook PSV en Ajax, die al een reis naar Qatar hebben geboekt. Daar komt natuurlijk gezeik van, want in het golfstaatje gaat het er qua mensenrechten (en vrouwenrechten) iets anders aan toe dan in West-Europa. PSV beweert dat het geen winst maakt met de trip. Bij Ajax ligt dat anders: de Amsterdammers strijken een vergoeding op vanwege het testen van de WK-stadions in Qatar.

Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt dat we Ajax als louter sportorganisatie moeten beschouwen en dus niet langs de politieke meetlat moeten leggen. “Het levert ook aandacht op voor de situatie in Qatar. Die situatie zelf kan Ajax niet veranderen. Dat is ook niet onze rol”, zo stelt hij. “We zijn een voetbalclub, geen politieke partij.”

Back To Top